null Beeld

Nelleke

Elsbeth Drijver (54) is coördinator tekstredactie. Met haar man André heeft ze twee zoons (19 en 15) en een dochter (18).

Alles wat mijn zus is, ben ik niet. Waar zij losjes is, ben ik stug, waar zij sport, zit ik stil, terwijl zij wandelde in Marokko of op de bonnefooi in een campertje rondtoerde, reed ik de afgelopen tien jaar in onze Volvo met mijn gezin naar hetzelfde vakantieadres in Noord-Frankrijk. Dat was vroeger al zo: terwijl zij als peuter ontsnapte en in haar blote billen door Alphen aan den Rijn paradeerde, en een flinke file veroorzaakte, merkte ik de tralies van de box niet eens op. Als zij zaterdagavond na het uitgaan veel te laat thuiskwam (of helemaal niet), was ik om 23.57 uur alweer terug. Die grote verschillen tussen ons zijn eigenlijk altijd gebleven. Dat botst soms. We vinden elkaar en raken elkaar weer kwijt. Ook dat zal wel altijd zo blijven. Maar soms, heel soms, vullen we elkaar aan. Zoals vlak voor en na het overlijden van onze vader, twee jaar geleden. De laatste dagen van zijn leven sliepen we ‘thuis’. Dan lagen we daar naast elkaar in het twee-persoonsbed op de logeerkamer, doodmoe, bang en intens verdrietig. De verschillen vielen weg, we werden Jut en Jul, elkaars steun en toeverlaat. Die weken koester ik. Vooral nu de band weer is vervaagd en de verschillen opnieuw groeiden. Onze band is verre van perfect, zij is verre van perfect en ik al helemaal. Maar met mijn liefde voor haar is niks mis. En die blijft.

null Beeld

Volgende week in Libelle:

Voorpublicatie Bookazine De perfecte zus door Jean Kwok

Vanaf 19 augustus ligt de nieuwe Libelle in de winkel en vanaf 18 augustus al digitaal te lezen!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden