null Beeld ANP
Beeld ANP

Net bekend gemaakt: op déze dagen vindt het Songfestival volgend jaar plaats

Goed nieuws voor alle Songfestivalfans: het aftellen kan beginnen. De data waarop het muziekspektakel volgend jaar plaats vindt zijn zojuist bekend gemaakt.

Tara StokdijkANP

Nadat Duncan Laurence vorig jaar het Eurovisie Songfestival won, zou het evenement dit jaar eindelijk weer in Nederland worden gehouden, en wel in Rotterdam Ahoy. Helaas gooide het coronavirus roet in het eten, maar gelukkig gaat het feest alsnog door in Ahoy. Dit gebeurt volgend jaar op deze dagen.

Wanneer Songfestival 2021

Op dinsdag 18 mei en donderdag 20 mei zullen volgend jaar de halve finales worden gehouden. Op zaterdag 22 mei vindt de grote finale plaats. Jolanda Jansen, directeur van Ahoy, telt net als alle fans af naar dit moment: "We gaan er met elkaar alles aan doen om dit evenement voor een zo groot mogelijk publiek mogelijk te maken: uiteraard doen we dit verantwoord en staat de veiligheid van artiesten, bezoekers en medewerkers altijd voorop."

Voorbereiding

Als je aan het Songfestival denkt, dan denk je natuurlijk aan artiesten uit alle uithoeken van Europa en aan een groot publiek. Of het feestje er volgend jaar net zo uit kan zien als voorgaande edities en wat het effect van het coronavirus dan zal zijn, is nog niet bekend.

Uitvoerend producent Sietse Bakker vertelt hoe ze het evenement het komende jaar gaan voorbereiden: "De muziek, de artiesten, de fans, de wedstrijd en het verbindende internationale karakter — die combinatie maakt het Eurovisie Songfestival zo bijzonder. We hebben nu een jaar de tijd om met de betrokken partijen alle scenario’s in detail uit te werken en het hoe dan ook mogelijk te gaan maken, ongeacht de omstandigheden en desnoods met aanpassingen".

Blijvertjes

Wel zijn er een aantal elementen die sowieso meegaan naar vorig jaar. Zo blijft de locatie, Ahoy in Rotterdam, vaststaan en ook Jeangu Macrooy gaat mee. Wel zal Jeangu een nieuw lied moeten kiezen als inzending. Fans die al een kaartje gekocht hadden voor de 2020-editie, mogen die ook meenemen naar volgend jaar. Maar ze mogen er ook voor kiezen om hun geld terug te vragen.

Daarnaast laat Sietse Bakker weten dat het decor dat gepland stond voor dit jaar meegaat: "Het decor gaat mee naar volgend jaar, want dat stond al klaar. Verder hangt veel natuurlijk af van wat tegen die tijd überhaupt kan, van de beschikbaarheid van alle betrokkenen en van wat past bij de nieuwe tijdgeest".

Er is nu al een Songfestival-rel rondom presentator Cornald Maas

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD. Beeld: Brunopress

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden