null Beeld

New York in 40 dates

Diana Albrink is 32 jaar als ze met een gebroken hart in het vliegtuig stapt naar New York. Ze schrijft zich in op een datingsite en daar begint haar leven als ‘serial dater’. Haar avonturen zijn gebundeld in ‘New York in 40 dates’, dat deze week verscheen. We vragen Diana Albrink naar haar ervaringen.

Jiska Fischer

Waar begon het New Yorkse avontuur voor jou?

“Eigenlijk begon het met mijn bucket list. Daarop stond: - een huis kopen en verbouwen, - in New York wonen, - een boek schrijven. Ik had mijn baas al zeven jaar zijn kop gek gezeurd met de vraag of ik naar de vestiging in New York mocht. Daar had ik het kantoor immers op uitgekozen. Maar de timing was net onhandig.”

Vertel?

“Punt één op mijn verlanglijstje kon ik alvast afstrepen. Ik had net een huis in Dordrecht gekocht. Een opknappertje dat moest resulteren in mijn droompaleis. Ik ging heel voortvarend te werk. Huurde een puincontainer en met frisse moed stripte ik de hele boel kaal. Wat er over bleef was een karkas, een dak met vier muren. Het opbouwen kon beginnen! Maar al snel, nadat de badkamer en keuken geherstructureerd waren, was het geld op. En het huis nog lang niet af. Mijn vriend had helemaal geen zin in deze toestand en nam na vijf jaar samen de benen. Daar zit je dan, op de grond met een gebroken hart. Toen mijn baas belde met het goede nieuws dat ik naar New York toe kon, heb ik als een idioot geklust, met hulp van vrienden en familie. Daarna de boel verhuurd, mijn tas gepakt en in het vliegtuig gestapt.”

Ben je meteen gaan daten?

“Nee, daar had ik in eerste instantie geen zin in. Maar van vriendinnen uit Nederland bleef ik maar mails krijgen met de vraag of ik al leuke mannen had ontmoet en of er al gossip was. Ze wilden zo graag mijn avontuur meebeleven. Op een gegeven moment heb ik me ingeschreven bij de datingsite adultfriendfinder.com. Daar begon het serial daten. Het is een luchtige site, waar mensen niet meteen uit zijn op de man of vrouw van hun dromen, maar op plezier.”

Wat zijn de dating-mores in New York?

“Die zijn nogal subtiel. Zo betaalt de man bijvoorbeeld. Als je als vrouw betaalt, wordt dat geïnterpreteerd als boodschap. Dat je het niet leuk hebt gevonden. Maar het wordt wel gewaardeerd als je doet alsof je je portemonnee pakt. Het mag niet lijken alsof je er vanuit gaat, want dat is weer onsympathiek. Verder houden de mannen deuren voor je open, en betekent de opmerking ‘Let’s do lunch’ na een date meestal dat het leuk was, maar niet voor herhaling vatbaar.”

Een date kan ook een kop koffie in Starbucks zijn, las ik in je boek..

“Ja, dat kan zomaar. Als het leuk is, dan kun je altijd afspreken om na het werk een glas wijn te drinken. Het absolute summum is uit eten, maar dan moet je wel heel hoge verwachtingen van je date hebben. Opstaan tijdens het eten omdat ‘ie tegenvalt, kan je niet maken.”

Hoe gaat het daten in zijn werk?

“In Nederland ga je een tijdje met elkaar uit en op een gegeven moment ben je samen, dat gaat geleidelijk. In New York wordt veel meer benoemd. De eerste fase is daten. Dat hoeft niet te betekenen dat je de enige bent. Pas wanneer je afspreekt exclusive te zijn, dan kun je ervan uitgaan dat je echt een monogame relatie hebt. Dan word je geleidelijk bij vrienden en familie geïntroduceerd. Na een jaar samen, kun je ongeveer een aanzoek verwachten, met als grootste goed een verlovingsring van formaat. De grootte van de steen is een statussymbool, en zegt iets over hoe rijk je verloofde is en hoeveel hij voor je over heeft. Blijft dit allemaal uit, dan moeten de alarmbellen toch wel gaan rinkelen.”

Wat was je meest bizarre date-ervaring?

“Op zijn profiel stond dat hij vijftig was. Perfect dus. In werkelijkheid was hij zeventig. Na glas wijn nummer één begon hij aan mijn vingertoppen te sabbelen. Bij het tweede glas wijn ben ik vol walging opgestapt.”

Ben je inmiddels aan de man?

“Nee. Ik ben lekker aan het tinderen.”

Heb je na het verschijnen van je boek al indecent proposals

gekregen?

“Nog niet. Maar wat niet is, kan nog komen!”

Hier enkele dating-tips van Diana Albrink voor het inschrijven op een datingsite:

  • Vraag je van tevoren af wat je zoekt. Is dat vriendschap, een fuck buddy, friends with benefits of een levenspartner? Benoem dit in je profiel.
  • Wees niet bang om je in te schrijven en foto’s te uploaden. Je zult geheid collega’s en bekenden tegenkomen, zij zien jou, maar jij hun ook. Het is een fantastisch middel: er is veel meer aanbod en dan in de kroeg. En door je profiel krijg je alleen mensen die naar hetzelfde op zoek zijn als jij.
  • Wees realistisch. Je mag de beste versie van jezelf in beeld uploaden, maar wees eerlijk. Dus geen foto’s van 10 jaar terug en 20 kilo geleden. Tip: geen kinderen uploaden en ‘leuke’ hobbies.
  • Qua tekst is de regel: 30% over jezelf, 70% over waar je naar op zoek bent. Hoe duidelijker je tekst is, hoe meer tijd en teleurstellingen je jezelf bespaart.

Het boek ‘New York in 40 dates’ van Diana Albrink is hier te koop!

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden