PREMIUMcolumn

New York zit vol knappe, jonge vrouwen. Waarom appt hij met mij?

null Beeld

Tessel is 51, 11 jaar gescheiden en heeft 2 dochters, Julie van 22 en Doris van 20. Hoewel ze de laatste jaren wel een paar relaties heeft gehad, is ze nooit meer aan iemand blijven hangen. Dus waar is die grote liefde voor de rest van haar leven?

Redactie

Mijn conversatie met Neil begint saaier dan saai. Ik heb hem geliket vanwege zijn foto waarop een aantrekkelijke man in een chic jasje licht verontschuldigend grijnst, alsof hij zeggen wil: ik kan er ook niks aan doen dat ik hier op Tinder sta. Zijn introductietekstje vermeldt dat hij aan Columbia University heeft gestudeerd – een van de meest prestigieuze universiteiten in Amerika. Verder zegt hij dat hij van reizen houdt, van outdoor sports zoals hardlopen, zwemmen en wielrennen en van yoga. Manhattan, dad with three awesome kids. Appreciate smart, independent, witty and fit.

Nou, laat ik dat nu allemaal zijn: slim, onafhankelijk, gevat en redelijk in vorm. Ik swipe naar rechts. Meteen dendert dat tekstje in beeld dat het hart éven sneller doet slaan: It’s a match!
Ik wacht af. Op Tinder hanteer ik het licht ouderwetse adagium dat mannen de eerste move moeten maken.
Drie dagen later start hij de conversatie met die saaie openingszin. Hi. This is Neil.
We slaan aan het chatten en al snel stappen we over op WhatsApp. Hij is even in Amsterdam geweest, vertelt hij, een paar dagen voor werk. Het toeval wil dat ik drie weken later een weekje New York op de agenda heb staan; ik vertel hem dat ik binnenkort in zijn stad ben. ‘In welke buurt?’ informeert hij. Zelf woont hij in Upper East Side, vertelt hij desgevraagd. Ik weet dat dat de duurste wijk van New York is, tegen Central Park aan. Wow, deze man moet rijk zijn. Ik vraag hem wat hij doet.
I’m a banker. Not that interesting :)
Ik word steeds nieuwsgieriger: wat doet een rijke bankier op Tinder? In een stad waar een overload is aan knappe, jonge, hongerige vrouwen hoef je je heil toch niet te zoeken op een datingsite? En waarom appt hij met mij? Ik besluit het hem gewoon te vragen.
Hey Neil, you’re 43. Why are you chatting with a 50 years old Dutch journalist?
Binnen een minuut krijg ik antwoord.
Actually I’m 45. So we aren’t much different. And unlike most men I like women my age.
Ik smelt.
Plus you look pretty and interesting. So why not?
And I like your shoes. I like good shoes and I think they tell a lot about a person.
Ik kijk naar de versleten sloffen die aan mijn tenen bungelen. Zouden ze die ook dragen in Upper East Side?
Neil: Well, let’s see each other in NYC in a few weeks. Do you coffee or cocktail?
Cocktail sounds very NYC, antwoord ik.

Meer van Tessels Tinder-avonturen vind je hier

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden