null Beeld

Nienke Römer over het geheim van haar huwelijk

Actrice Nienke Römer (39) staat op de planken met 'De verleiding van een moordvrouw', over drie vrouwen die hun echtgenoten behoorlijk beu zijn. Plotseling krijgen zij de kans om van hun mannen af te komen. In het echte leven heeft Nienke een gelukkiger huwelijk. Ze is al vijftien jaar samen met acteur Frederik Brom. Wat is het geheim van hun relatie? 

Helene van Santen

Je speelt een vrouw die heel afhankelijk is van haar man. Sta jij in het echte leven ver van haar af?

"Ik speel Deborah, die getrouwd is met Martin en een zoon van twaalf heeft. Toen ze haar kind kreeg is ze gestopt met werken en haar hele leven staat in dienst van haar man. Ze praat ook alleen maar over wat Martin zegt en vindt. Ze heeft haar onafhankelijkheid compleet opgegeven. Hoewel ik me wel kan voorstellen dat zoiets gebeurt bij sommige mensen, herken ik me daar helemaal niet in. Ik lijk totaal niet op Deborah."

Je staat de hele voorstelling met twee andere vrouwen op het podium. De mannen zijn niet te zien, alleen hun stemmen zijn te horen. Is het fijn om eens met alleen maar vrouwen te werken?

"Ja, dat is heel leuk! Het is de eerste keer dat ik in een voorstelling sta met alleen maar vrouwen. Het is helaas toch nog altijd zo dat de meeste hoofdrollen voor mannen zijn. De stem van Deborah's echtgenoot Martin is trouwens ingesproken door mijn eigen man Frederik. Ik word in de voorstelling dus voortdurend afgezeken door mijn eigen man."

Kan je hem zelf ook weleens achter het behang plakken?

"Frederik zit nu naast me, dus ik zeg: ik erger me nooit aan hem, hij is perfect!"

Wat is het geheim van jullie huwelijk?

"Je moet in elkaar blijven investeren, samen leuke dingen blijven doen. Anders heb je nog alleen maar gesprekken over wie wanneer de boodschappen doet en of de oppas wel is geregeld. Frederik en ik hebben het voordeel dat we allebei in het acteervak zitten, waardoor we regelmatig samen overdag vrij zijn. Als de kinderen op school zitten, gaan wij gezellig samen naar de film. We wonen vlakbij EYE in Amsterdam-Noord, dus daar gaan we vaak naartoe. We hoeven onze tijd samen dus niet te plannen."

De Verleiding van een moordvrouw is nog t/m april te zien in verschillende theaters in het hele land. Kijk hier voor het speelschema.

Fotografie: Petronellanitta Photography.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden