null Beeld

Niet de gevolgde boeren, maar Willem steelt de show in finale-aflevering ‘Boer zoekt vrouw’

Zondagavond kwam er na 12 afleveringen een einde aan dit seizoen van Boer zoekt vrouw. Een hoop vragen werden beantwoord en kijkers waren blij voor de boeren die nog samen bleken te zijn met hun keuze. Maar ster van de avond werd boer Willem.

Online redactie Libelle

Juist, een van die boeren die níet gevolgd was.

De stekker eruit

De seizoensfinale van Boer zoekt vrouw werd geopend met een laatste staartje van de citytrips, waar steden werden verkend en gesprekken over de toekomst werden gevoerd. Terwijl kijkers hoopvol waren over Jan en Nienke en Bastiaan en Milou, zagen ze dat het tussen Geert Jan en Karine minder goed verliep.

Hoog tijd om Yvon op de boeren af te sturen en te zien wie er nog bij elkaar zijn. En jawel: Jan en Nienke zijn inderdaad nog samen, net als Bastiaan en Milou. Tussen Geert Jan en Karine was het na de citytrip snel afgelopen. Geert Jan bleek na zijn keuze voor Karine tóch Jacqueline nog gebeld te hebben. Hij verzweeg dit voor Karine, die er op een gegeven moment achter kwam en de stekker eruit trok, zoals zij het verwoordde.

Annemiek is nog altijd op zoek naar de liefde. En de nuchtere Geert? Die heeft inmiddels iets leuks met ene Wendy.

Rineke

Allemaal leuk en aardig, maar waar kijkers écht benieuwd naar waren: hoe zou het met Willem zijn? Deze boer werd niet gevolgd omdat hij te weinig brieven had ontvangen, maar ontpopte zich desondanks als publiekslieveling dankzij zijn ontwapenende karakter.

Willem verklapte in de seizoensfinale aan Yvon dat hij met 5 van de 6 briefschrijfsters een date heeft gehad. "Dan gingen we wat wandelen in een natuurgebied, leerden we elkaar kennen. Ben ik wat voor haar, is zij wat voor mij?" Van hen sprongen er 2 uit. Eentje hield ermee op, de ander maakte het uit, vertelde hij. Gelukkig nam Rineke, het meisje dat het uitmaakte, na een tijdje toch weer contact op. En voor de kijker het weet, zien we een facetimende Rineke op ons scherm. Als Yvon vraagt of het officieel aan is, antwoorden ze in koor: "Ja." Willem: "Ik vroeg of ze verkering met me wilde. En toen zei ze ja. Ik snap nog steeds niet waarom."

Dit seizoen hielden Libelle’s Esther Zonneveld en Story’s Matthijs Albers de zoektocht naar liefde op het boerenerf goed in de gaten. Maandag praten ze je nog 1 keer bij en vertellen ze achtergrondinformatie die je op tv niet zag.

Bron: Boer zoekt vrouw. Beeld: KRO-NCRV/Linelle Deunk

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden