null Beeld

Niet lullen maar poetsen

Elke week schrijft Esther Vuijsters voor Libelle Daily over haar drukke leven als zzpmmk’er (zelfstandige zonder personeel maar mét kinderen). Deze week: zelf poetsen scheelt tijd, geld én een abonnement op de sportschool.

Op de dag ik mijn bedrijf inschreef bij de Kamer van Koophandel heb ik de Poets ontslagen. Een emotionele kwestie, want ik was erg aan de Poets gehecht. Als mens, maar vooral als Poets.

Juffrouw Swiffer

Het afscheid in die tijd was vooral een geldkwestie. Het was immers crisis en dus ging ik niet alleen met een bezem door mijn húis maar ook door de financiën. De krant werd opgezegd, er werd minder online besteld en ik sloot vriendschap met dokter Andy en juffrouw Swiffer.

Geschikte dweil

Inmiddels schrob ik alweer twee jaar mijn eigen WC en verbaas ik me er regelmatig over hoe goed dat voelt. Niet alleen is het prettig om alles op mijn eigen manier te doen, ik doe ook hele interessante ontdekkingen. Hoe belangrijk het is om een goede dweil in huis te hebben bijvoorbeeld. (Dweilen die vaak voor de TV hangen zijn vaak niet geschikt om mee te poetsen.) En hoe creatief spinnen eigenlijk zijn. Een web maken tussen het dubbele glas van de ramen, ik bedoel maar.

Goede work-out

Daarbij is schoonmaken ook nog eens een goede work-out. Want wist jij dat je met poetsen gemiddeld 273 calorieën per uur verbrandt? Behalve op de hulp, bespaar ik op deze manier dus ook nog eens op de kosten voor de sportschool. Bijkomend voordeel: ik hoef mezefl niet in te strakke sportpakjes te hijsen om een beetje kittig voor dag te komen. Ik ‘sport’ thuis, gewoon in een oude joggingbroek. Radio op een leuke zender, relight my fire

Duurzaam poetsen

Het enige nadeel van schoonmaken – maar dat is dan ook echt het énige – is dat het veel tijd kost. Gelukkig lees ik steeds vaker artikelen over duurzaam met het milieu omgaan waaruit blijkt dat schoonmaakactiviteiten een negatief effect hebben op het milieu. “Zo min mogelijk water en schoonmaakmiddel gebruiken en niet vaker poetsen dan nodig”, is het devies.

Kijk. Dat willen wij thuiswerkers horen. Geld over, tijd over én een excuus om niet naar de sportschool te gaan. Ik zeg: tijd om te winkelen!

null Beeld

Meer lezen? Check Esthers eigen website of Facebookpagina.

Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden