null Beeld

Niets wat je bedenkt is te gek

Redactie Libelle.nl
null Beeld

In Libelle nr. 1 stond het verhaal van Esther Kors, een van de vier vrouwen die besloten had om haar leven niet meer door angst te laten leiden. Esther, moeder van Max (10) en Okke (8) was terminaal ziek. “Weten dat je nog maar kort te leven hebt is het moeilijkste wat er is”, zei ze. Toch deed ze alles wat ze in haar leven kon en wilde meemaken, en maakte haar eigen ‘bucketlist’: een lijst met dingen die ze het liefst wilde doen. Abseilen van de Euromast, een klif in Noorwegen beklimmen. “Schrijf alsjeblieft ook op dat ik ook aan de simpele dingen op mijn lijst heel veel plezier beleef”, benadrukte ze tijdens het interview. Want ook daarvan waren er genoeg voorbeelden: een waterbalonnengevecht met een groep mensen, kreeft eten op het strand met vriendinnen. Voor de Libelle shoot gaf ze aan dat het haar leuk leek om eens hakken aan te hebben op de foto, want omdat ze daar niet meer op kon lopen droeg ze die normaal gesproken nooit. Aan die wens gaf de styliste gehoor: ze kreeg tot haar genoegen de hoogste hakken ever.

Je leeft als je nieuwe dingen leert ... Niets wat je bedenkt, is te gek ..., staat op haar rouwkaart. Op 8 januari is Ester op 43-jarige leeftijd overleden.

Lees hier het volledige interview met Esther uit Libelle 1.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden