null Beeld

Nieuwe sporttrend: piloxing

Piloxing, ooit van gehoord? Het belooft dé sporttrend van 2015 te worden. Met één sessie kun je maar liefst 1200 calorieën verbranden.

Helene van Santen

Vergeet zumba, er staat een nieuwe dans- en sportsensatie klaar om de wereld te veroveren. Piloxing is een combinatie van pilates (maar uitsluitend de staande oefeningen), boxen en dansen. Deze nieuwe sporttrend is erg intensief, maar dat geeft ook veel resultaat: per sessie zou je tot 1200 calorieën kunnen verbranden. Daarnaast maakt de sport de spieren sterker en gaat de conditie met sprongen vooruit – mits je regelmatig een sportles volgt natuurlijk.

Vergroot het zelfvertrouwen

Piloxing is bedacht door sportinstructrice Viveca Jensen. Ze is geboren in Zweden, maar woont tegenwoordig in het hippe Los Angeles: dé plek waar nieuwe, hippe sporttrends vaak geboren worden. Vijf jaar geleden kwam zij op het idee om een nieuwe sport te ontwikkelen, die kracht- en conditietraining combineert met vrouwelijkheid. "Door te zorgen voor hun eigen gezondheid kunnen vrouwen hun zelfvertrouwen vergroten", aldus Viveca.

Overgewaaid

Inmiddels is de sport vanuit de Verenigde Staten overgewaaid naar Europa. Ook in Nederland wordt piloxing al in verschillende sportscholen gegeven.

Zó gaat een lesje piloxing eraan toe:

http://youtu.be/NOFKbO2aZRk

Beeld: Shutterstock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden