null Beeld

Nóóit meer de gebruiksaanwijzing zoeken

Personal organizer Caroline Griep geeft elke week de beste tips om je huis opgeruimd en geordend te houden.

Redactie Libelle.nl

Waar bewaar jij je gebruiksaanwijzingen? Heb je alles netjes bij elkaar of moet je er iedere keer weer naar zoeken? Een vreemde eigenschap van dingen die je niet kunt vinden, is dat ze meestal nét niet daar liggen waar je denkt dat ze zijn.

Zeker bij gebruiksaanwijzingen is dat heel onhandig, want die heb je eigenlijk alleen maar nodig als iets het niet doet zoals zou moeten. En dan ben je vaak al een beetje gestrest. Gevolg: grote ergernis en behoorlijk wat energie die zo door het afvoerputje gaat.

Dat overkwam mij op een vrije dag. Ik was lekker wassen aan het draaien toen mijn droger begon te haperen. Ik ploegde mijn grote doos vol handleidingen door, maar kon niets vinden. Daar ging mijn middag! Wat bleek later? Ooit had ik in mijn oneindige wijsheid besloten die van de droger op het plankje boven de wasmachine te bewaren. Was ik helemaal vergeten… Op internet vond ik uiteindelijk gelukkig wat ik nodig had.

Toen ik de droger gefikst had (iets met een verstopte filter, fluitje van een cent) en ik de stapel gebruiksaanwijzingen weer terug in de doos wilde proppen, zag ik dat er best veel tussen zaten van spullen die ik al jaren niet meer had. Die heb ik om te beginnen eens fijn in de oudpapiertas gedaan. Met de stapel die ik overhield, ben ik achter mijn computer gaan zitten. Ze zijn namelijk vrijwel allemaal als pdf te downloaden! Gebruikershandleiding.com is een handige en overzichtelijke site, waar je op categorie en merk kunt zoeken.

Bij mij staan ze nu in mijn iTunes-bibliotheek, maar je kunt ze natuurlijk ook ergens anders op je laptop, tablet of zelfs smartphone bewaren. Als ik nu een gebruiksaanwijzing nodig heb, pak ik mijn iPad en loop naar het haperende apparaat toe…

Meer tips van Caroline? Je vindt ze op griepruimtop.nl en op Carolines Facebookpagina.

Portret Caroline: Suzanne Liem. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden