null Beeld

Noortje Herlaar over haar nieuwe liefde Barry Atsma

Noortje Herlaar (30) heeft haar sporen als musical-ster dik verdiend. En nu schittert ze als Margje in de film 'Knielen op een bed violen', naar het boek van Jan Siebelink. En werd ze en passant ook nog verliefd op haar tegenspeler Barry Atsma...

Je zei ooit heel wijs, 'die setliefde kan ik altijd goed onderscheiden van echte liefde.' Hoe ging dat nu tussen Barry en jou?

Noortje gaat rechter zitten en kijkt afwerend. Als ze antwoordt, klinkt ze wat gereserveerder. "Nou ja, ik kan natuurlijk alleen voor mezelf spreken, maar ik dacht vanaf het begin van de repetities al: wat ben jij een leuk mens. Maar ik ben blij dat de echte liefde pas na het draaien is opgebloeid. Deze film was voor ons allebei een groot project waar we al onze aandacht en energie in wilden steken."

En na afloop van de opnames dacht je: wat jammer dat ik hem niet meer ga zien?

"Ja. Dat heb je wel vaker met collega’s, maar ik had sowieso het gevoel dat ik hem in mijn leven wilde houden." Dan, lachend: "Maar hoe precies, dat was nog niet duidelijk! Best raar voelde dat, om elkaar ineens los van de filmopnames te ontmoeten. Je komt dan op een totaal andere manier elkaars leven in. Veel persoonlijker en kwetsbaarder."

Al na een paar maanden werd de relatie officieel bevestigd door jullie management. Was dat een bewuste keuze?

"Nee, helemáál niet. Maar na die eerste paar maanden begonnen mensen te bellen naar de redactie van bepaalde tv-programma’s dat ze ons samen hadden gezien, wij zelf werden telkens gebeld, vrienden werden lastiggevallen - op een gegeven moment waren we daar gewoon klaar mee. Liefde is kwetsbaar, en als buitenstaanders zich ermee gaan bemoeien, is dat niet fijn. Vandaar."

LEES OOK: INTERVIEW MET LIEFDESKOPPEL ERIK DE VOGEL EN CAROLINE DE BRUIJN

Het lijkt me wel confronterend: dan moet je je prille liefde meteen een officiële relatie noemen.

"Het is inderdaad vervelend om iets te moeten definiëren als je zelf nog niet precies weet welke kant het opgaat, maar ik ben heel blij dat we dat de eerste maanden samen rustig konden uitzoeken."

En nu staat er gewoon op internet dat je Barry's dochters van 6 en 9 al hebt ontmoet.

"Ja, maar ik vind het veel te persoonlijk en ongepast om over zijn kinderen te praten, dus dat heb ik nog nooit gedaan. Het enige wat ik er nu over kan zeggen, is dat het ook op dat gebied heel goed gaat."

Je was hiervoor verloofd met acteur William Spaaij, maar van trouwen is het nooit gekomen. Vond je het vervelend voor hem dat de relatie met Barry zo’n publiekelijk feit werd?

"Je kunt je voorstellen dat zoiets voor niemand echt leuk is. Maar William en ik zien elkaar nog veel en hebben goed contact. Hij weet als acteur hoe dit soort dingen gaan."

In 'Knielen op een bed violen' blijft Margje in voor- en tegenspoed bij haar man, tot het bittere einde aan toe. Zou je zelf zo ver gaan?

Nadenkend: "Ik vind het knap van haar, maar ik geloof niet dat ik het wijs zou vinden als ik nu, in deze tijd waarin vrouwen veel zelfstandiger zijn, hetzelfde zou doen. Natuurlijk is de hoeveelheid echtscheidingen van tegenwoordig ook niet ideaal, maar aan de andere kant: zouden de kinderen van Hans en Margje, die wél bij elkaar bleven, nou echt gelukkig zijn geweest? Ik denk het niet. Ik vind dat we progressief moeten denken over de vormen die liefde en verbondenheid kunnen hebben. Samengestelde gezinnen blijken ook heel goed te kunnen werken. En heus niet iedere situatie zal ideaal zijn, maar ik denk wel dat het bij onze menselijke evolutie hoort om óók door te groeien in de liefde."

Lees het hele interview met Noortje in Libelle 9, vrijdag 19 februari in de winkel.

Interview: Margot C. Pol. Fotografie: Janey van Ierland

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden