null Beeld

Ode aan 7 overbodige apparaten die we stiekem nog een beetje missen

Er is een boel veranderd de afgelopen jaren. Zo hebben we één voor één vaarwel moeten zeggen tegen deze geliefde huishoudapparaten.

En daarom een ode aan de volgende nostalgische toestellen.

De cassette recorder

Wat hebben wij daar veel liedjes op afgespeeld, zeg. We vinden het stiekem misschien nog wel een van de beste uitvindingen van Philips. En als je een cassette recorder thuis had, dan had je ook zo'n 'prachtige' stellage thuis staan waar je alle bandjes in bewaarde. Verveelde je je? Dan begon je te peuteren met een schroevendraaier of pen en dan weten we allemaal wat er gebeurde...

null Beeld

De gehaktmolen

'Woensdag gehaktdag' klinkt vandaag de dag nog bij veel gezinnen bekend in de oren. Vroeger gebeurde dit natuurlijk middels de gehaktmolen. Ideaal, want hierdoor wist je precies wat er door je gehaktballetje zat. Je koos het vlees uit en maakte er gemakkelijk thuis gehakt van. Wellicht gaat dit apparaat om deze reden ooit een comeback maken? Wij zijn voor!

null Beeld

Het faxapparaat

Je stopte het (handgeschreven!) papier in het faxapparaat en het papier rolde héel ver daar vandaan weer uit het faxapparaat. Alles ging vroeger via de fax. En je moest natuurlijk uitkijken dat je niet het faxtoestel van de ander belt, in plaats van het vaste telefoonnummer.

null Beeld

De wegenkaart

Zouden we vroeger de navigatiesystemen van nu hebben gehad, dan had dat heel wat ruzies in de auto bespaard. Want of je nu de eerste of tweede afslag richting Zuid-Frankrijk moest hebben was vaak een groot raadsel. Je smartphone kan je tegenwoordig een handje helpen, maar stiekem had zo'n papieren kaart op vakantie ook wel iets romantisch.

null Beeld

De videoband recorder

De videoband drukte je in de recorder en de video begon - met enig geduld en handmatig teruggespoeld te hebben - te spelen vanaf je bakstenen televisie. De videobanden namen wel enige ruimte in, en het was ook niet altijd een pretje als je erachter kwam dat je een opname had gemaakt óver de opname die je eigenlijk wilde bewaren.

null Beeld

De pick-up

Elke vrijdagmiddag werd de top 40 gedraaid en haastte je je naar de platenzaak om de lijst op te halen. Van de mooiste liedjes kocht je dan een singel. Op de a-kant stond je aanwinst, op de b-kant een wat onbekender liedje. Guys 'n Dolls, ABBA en Smokey waren natuurlijk favoriet.

null Beeld

Het vaste telefoontoestel

Want wie belt er nog via een vast toestel als je met een mobiel nummer bijna altijd bereikbaar kunt zijn? En als je nog een vaste telefoon thuis hebt staan met een draaischijf, kun je het al bijna antiek noemen. Maar sfeer geven ze wel.

null Beeld

Misschien is het gezegde 'vroeger was alles beter' hier wel op z'n plek. Welk apparaat mis jij stiekem nog steeds een beetje?

De beste berichten van Libelle heel 'nieuwerwets' digitaal in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: HLN.be. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden