Onvergetelijke vakantieliefdes: “De hele terugrit was ik ontroostbaar” Beeld Getty Images
Onvergetelijke vakantieliefdes: “De hele terugrit was ik ontroostbaar”Beeld Getty Images

PREMIUMOnvergetelijke vakantieliefdes

Onvergetelijke vakantieliefdes: “De hele terugrit was ik ontroostbaar”

Een vakantieliefde kan je de rest van je leven bijblijven. Omdat je nog nooit zo vurig verliefd was, omdat het je leven veranderde of omdat hij of zij je hart in duizend stukjes brak. Patricia (45) beleefde haar meest intense vakantieliefde alweer flink wat jaartjes terug, maar weet het nog als de dag van gisteren.

Krista IzelaarGetty Images

“Ik was zestien jaar en had totaal geen zin om weer met mijn ouders naar de camping in België te gaan. Maar alleen op vakantie mocht ik nog niet, dus mokkend vertrok ik met hen en mijn jongere broer naar die suffe Ardennen. De eerste dagen lag ik vooral in mijn eigen tentje met mijn koptelefoon op naar Nirvana te luisteren, terwijl de rest van het gezin lange wandelingen maakte in de omgeving. Ik verveelde me kapot en was jaloers op vriendinnen die tenminste naar Spanje of tropische oorden gingen. Op een dag kregen we nieuwe buren. Er ging een schok door mijn lijf toen ik de buurjongen voor het eerst zag. Hij was zo knap en stoer met zijn gordijntjeskapsel en kon verschrikkelijk goed voetballen.

Voorzichtig voelen onder elkaars kleding

Vanaf dat moment lag ik steeds in bikini voor de tent te zonnen, al was het daar eigenlijk te koud voor. Op een dag vroeg hij of ik mee ging tafelvoetballen in de kantine. Ik weet nog dat we in het begin bijna niks tegen elkaar durfden te zeggen. Uiteindelijk brak het ijs en zoenden we in het sanitairgebouw. Vanaf dat moment waren we onafscheidelijk. Mijn ouders zag ik alleen bij het eten, verder liep ik hand in hand met Peter door de bossen en luisterden we samen naar mijn walkman, allebei één oordopje in. Voor mijn gevoel zoenden we non-stop en ik vond het vreselijk spannend om voorzichtig onder elkaars kleren te voelen – verder ging het niet.

Nooit meer zo’n intense liefdesvakantie

Het was een drama toen we naar huis gingen, de hele terugrit was ik ontroostbaar. Peter woonde aan de andere kant van het land. Ik schreef hem nog een brief met veel hartjes en kusjes en ‘I love you’, maar ik hoorde nooit meer iet van hem. Wekenlang kon ik amper eten van liefdesverdriet. Het jaar erop mocht ik eindelijk zelf met vriendinnen op vakantie, maar zo’n intense vakantieliefde als Peter heb ik nooit meer gehad.”

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden