null Beeld

Onwelkome gasten en korrelige kaas bij de bloemenaflevering van Heel Holland Bakt

Het is nog midwinter, maar de afgelopen aflevering van Heel holland bakt stond volledig in het thema van bloemen. En niet alleen Janny, Robèrt en André kwamen op alle lekkernijen af. Het trok ook een zwerm ongenodigde gasten aan. 

Opgelet: dit artikel bevat spoilers over de aflevering.

Mierzoete bloemtaarten

De mierzoete bloementaarten zorgden namelijk voor een tent vol bijen. Dat zegt genoeg over het suikerniveau van de aflevering. Gelukkig gingen de deelnemers er vrij rustig mee om. Op een paar gilletjes na wisten zij verbluffende taarten af te leveren.

'Triefel' en kaasbloemen

De rest van de aflevering besteedden de bakkers aan het maken van een 'triefel' en een kaasbloem. Waar bij deze eerste opdracht de hilariteit vooral veroorzaakt werd door de uitspraak van trifle, was bij de kaasbloem juist het resultaat lachwekkend. De bakkers moesten zonder recept aan de slag en dat zorgde voor een goed aantal uitgelopen bloemsoezen met korrelige kaas.

Ingewikkelde opdrachten

De ingewikkelde opdrachten zetten een paar bakkers in een gevaarlijke positie. Voor Arjen betekende dat helaas dat hij het programma moest verlaten. Gelukkig waren er ook bakkers die het er toch goed vanaf brachten. Esther mocht dan ook eindelijk een speldje prikken op haar schort en mag zichzelf meesterbakker van de week noemen.

Eerbetoon

Aan het einde van de aflevering werd nog een moment stilgestaan bij het overlijden van de partner van André van Duin. De 55-jarige Martin Elferink overleed maandag aan de gevolgen van botkanker.

Ontroering en hilariteit

Het was een spannende maar ook ontroerende aflevering, die zorgde voor veel mooie én hilarische tweets. Lees mee en geniet nog even na van de aflevering:

En om af te sluiten nog een gewaagde voorspelling van René...

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Omroep Max, Roland J. Reinders.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden