Oosterse paddenstoelensoep
Voorgerecht voor 4-6 personen
Benodigdheden:
- 3 sjalotjes, fijngesneden
- 200 g gemengde paddenstoelen, in dunne plakken (eekhoorntjesbrood, shiitake etc)
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 rode chilipeper, in ringetjes
- 1 tl geraspte gemberwortel
- 2-3 tl lichte misopasta (sojabonenpasta, te koop bij toko’s en natuurvoedingwinkels)
- 1 l groente- of kippenbouillon
- scheutje Japanse sojasaus
- 4 el fijngesneden koriander
- 3 lente-uitjes, in ringen
Bereidingswijze
- Bak de sjalotjes en paddenstoelen circa 7 min. op hoog vuur in de olie. Bak knoflook, rode peper en gember 2 min. mee.
- Meng de misopasta met de bouillon en schenk dit bij het paddenstoelenmengsel. Breng aan de kook en neem dan de pan van het vuur. Laat enkele minuten staan en breng op smaak met sojasaus, koriander en lente-ui.
Bereiden: circa 15 min. Circa 105 kcal p.p.
Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman.