op een hand tellen.

iedereen heeft vrienden en vriendinnen, en altijd niet meer dan je op een hand kan tellen.. ik had er altijd meer.. dacht ik.. ik dacht dat iedereen om me heen gek was met hun ‘vrienden kan je op een hand tellen’.. nou ik heb het ondervonden.. en ik zeg het tegenwoordig ook zelf.. hoe snel een wereld kan veranderen begrijp ik nog steeds niet maar ik heb het ondervonden.

baslottebling

mijn beste vriend en vriendin gingen uit elkaar, omdat zij verliefd was op zijn beste vriend.. dat vertelde ze hem niet maar wel iedereen in onze ‘groep’ iedereen wist het behalve hij, en het is vreselijk om tegen je beste vriend je mond dicht te houden.. dus na een maand of 2 hebben ik en mijn vriend het aan hem verteld, hij wist het al een beetje hij had alleen nog dat ene ‘ja dat is zo’ nodig..

natuurlijk kregen wij met de hele ‘groep’ ruzie, maar dat ze zo voor haar op zouden komen terwijl ze weten dat alles een leugen is snap ik nog steeds niet.. waarschijnlijk ook omdat ze niet hun fouten toe willen geven? ik heb geen idee.. maar het pesten, stalken, uitschelden, bezoekjes brengen, en dergelijke begon..

eerst word je er diep door geraakt helemaal omdat ze nu over zijn gestapt op stoken tussen mij en mijn vriend.. wat ons alleen maar sterker maakt.. maar toch ook spanningen met zich mee brengt..

verdriet is het enige woord wat er in me opkomt, ze weet hoe ik ben.. ze weet hoe mijn vriend is.. ze weten allemaal hoe wij zijn..

maar eergister kwam de steek, de echte steek,

een brief aan mijn vriend, bij zijn ouders gepost..

hey lieve schat,

ik denk ik doe het maar via de post want ik weet dat je vriendin je overal op controleert.. daarom stuur ik het ook maar naar je oude adres. ik heb je natuurlijk laatst gezien maar toen vertelde je mij dat je (vriendin) erg bezitterig is. het gaf mij een goed gevoel dat je laatst bij me sliep, alleen jammer dat je weer weg moest.

zullen we snel weer afspreken? bij die ene plek, You know??? waar we vorige keer hadden afgesproken.

ik snap dat je tijd nodig hebt om na te denken over je relatie.. maar geloof me, wij horen bij elkaar. en ik wacht op je, ik heb alle tijd.

bel me, je hebt me nummer.

liefs mij, xx

nou moet ik er bij zeggen, dat sinds me samen wonen ( 3 jaar ) hij elke nacht gewoon naast me in bed ligt, dat hij maar 5 nummers in ze telefoon heeft staan ( die van mij, zijn moeder, zijn zus, zijn broer, en zijn mannelijke collega die ik ook ken ) en dat iedereen weet dat hij nooit beltegoed op zijn telefoontje heeft ( ‘lekker rustig zegt hij dan’ )

apart dat je zo’n brief krijgt opeens, als je ruzie heb en die groep loopt te stoken..

wat zouden jullie op zo’n moment doen? ik heb namelijk geen idee wat ik hiermee aan moet..

negeren hebben we geprobeert maar werkt niet zo goed..

de personen in kwestie zijn allemaal volwassen.. zijn alleen te beroerd om het ook volwassen op te lossen..

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden