null Beeld

Oranje boven: dankzij deze initiatieven wordt Woningsdag een feestje

Vanwege het coronavirus ziet Koningsdag er een tikkie anders uit. Dit jaar geen kleedje op de vrijmarkt of dansen op een festival. Koningsdag wordt Woningsdag. Dit zijn 2 mooie initiatieven op Woningsdag. 

Marieke Boot

Digitale vrijmarkt

De vrijmarkt op Koningsdag is een mooi moment om je oude spulletjes van zolder te halen en te verkopen. Door het coronavirus wordt het dit jaar moeilijk om je kleedje voor de deur neer te leggen. Toch kun je ook dit jaar je zolder opruimen, er worden namelijk verschillende digitale vrijmarkten georganiseerd.

Waar kun je digitaal snuffelen en je spullen verkopen? En hoe werkt het? Op VrijMarktplaats, een initiatief van Marktplaats, kun je je digitale kleedje neerleggen en kun je ook andere kleedjes bekijken. Het idee is dat je ergens in je huis een plekje opzoekt waar je een kleedje neerlegt met al je spulletjes erop. Hier maak je een foto van en vervolgens maak je 1 advertentie aan. Zo is het voor iedereen overzichtelijk en kun je gemakkelijk rondneuzen. Ben je nog op zoek naar een oud stripboek of nieuwe skeelers? Grote kans dat je op de VrijMarktplaats je slag kunt slaan.

De #Oranjetompoucechallenge

Kinderen die in heel Nederland oranjetompoucen bakken op Koningsdag. Tegelijk, vanuit hun eigen keuken, dat is de wens van Martijn Postma en Eva Schneijderberg. Zij organiseren de #oranjetompoucechallenge, een onlinekookles voor kinderen waarin ze zelf mee kunnen koken.

De kookstudio van Martijn Postma is door de huidige maatregelen gesloten. Alle boekingen werden ineens geannuleerd. Zo ontstond het idee voor onlinekooklessen. Mensen samenbrengen, iets leren en eten moet je sowieso: Cuisine Quarantaine was geboren. Toen bleek dat Koningsdag er dit jaar iets anders uit zou gaan zien, twijfelde hij geen moment. Het moest en zou gevierd worden.

“In deze tijd zou je bijna vergeten dat vieren niet alleen leuk en gezellig is maar ook hard nodig. Samen vieren verbindt en lucht op. Koningsdag moet daarom gewoon doorgaan, desnoods online. Even een dagje geen virus, alleen Oranjekoorts", zegt hij. Wil je meebakken met de #oranjetompoucechallenge? Zorg dat je op 27 april om 10.30 uur klaarstaat in je keuken. Na een uurtje bakken geniet je van je zelfgemaakte tompouce.

Wil je er thuis net zo stralend uit zien als Maxima? Visagist Carmen laat je zien hoe je dat doet:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock, Instagram

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden