null Beeld

Over deze 7 sterfgevallen in Grey’s Anatomy zijn we nog steeds niet heen

Alle trouwe Grey’s Anatomy-fans weten inmiddels wel dat er elk seizoen een hoop mensen doodgaan. Je zou denken dat dokters juist levens redden, in plaats van zelf patiënt te zijn. Niets is minder waar bij Grey’s Anatomy. Met het oog op het nieuwe seizoen dat binnenkort te zien is op NET5, kijken we graag terug naar de 7 meest hartverscheurende sterfgevallen.

7. Doc the dog

Het is misschien geen mens, maar dat maakte het niet minder pijnlijk. Meredith adopteerde Doc the dog om over Derek heen te komen, die toen terugging naar zijn ex-vrouw Allison. Meredith ontdekte helaas botkanker bij Doc en besloot daarom om hem te laten inslapen. Wat een verschrikkelijke scène was dat zeg…

6. Reed Adamson

Misschien wel een van de beste afleveringen: Reed was op zoek naar benodigdheden voor een patiënt, toen Gary Clark aan haar vroeg naar Dereks kantoor te komen. Ze vertelde hem dat ze geen tijd had, omdat ze een chirurg is. Toen knapte er iets in Clark en schoot hij haar door het hoofd.

5. Denny Duquette Jr.

Denny was een hartpatiënt en het liefje van Izzie Stevens. Hij stond op de donorlijst en na lang wachten – en een aantal leugens van Izzie - kreeg hij een harttransplantatie. Helaas overleed hij kort daarna aan een beroerte. Izzie erfde vervolgens al zijn miljoenen. Hiermee richtte ze het Denny Duquette Memorial Clinic op.

4. Mark Sloan

Het was een van de verdrietigste afleveringen in de geschiedenis van Grey’s Anatomy: de vliegtuigcrash. Het vliegtuig waarin Meredith, Cristina, Arizona, Derek, Mark en Lexie in zaten stortte kort na vertrek neer. In eerste instantie leek het alsof Mark geen verwondingen had, maar toen zijn grote liefde Lexie overleed, zakte hij in elkaar. Later in het ziekenhuis werden er interne verwondingen bij hem ontdekt. Hij kwam uiteindelijk in een coma terecht en na 30 dagen koppelden de dokters de beademingsapparatuur los.

3. Lexie Grey

Lexie zat ook in het vliegtuig toen hij crashte. Zij zat vast onder de vleugel van het vliegtuig en wist dat ze ging sterven. Mark stelde haar gerust en gaf eindelijk toe dat hij van haar houdt. “I’ve always loved you, I’ll always be in love with you.” Kort daarna stierf ze…

2. George O’Malley

Een van de origineelste personages, George O’Malley, werd ook niet gespaard. George sprong voor een bus om een vrouw te redden. Hij was zo verschrikkelijk verwond, dat niemand in het ziekenhuis hem herkende. Uiteindelijk realiseerde Meredith dat hij het was. Het mocht niet baten: tijdens de operatie overleed ‘ie alsnog. Doet nog steeds pijn!

1. Derek Shepherd

Dit was toch wel het meest hartverscheurende sterfgeval in Grey’s Anatomy's geschiedenis. Hoofdpersonage Derek Shepherd redde vier mensen uit een wrakstuk, maar eenmaal terug in zijn auto werd hij aangereden. Hij overleed in het Dillard ziekenhuis, omdat een chirurg geen hersenscan deed voor de operatie. Ze verklaarden hem hersendood en Meredith besloot de beademingsapparatuur los te koppelen. Why him Shonda, why him?!

Videoland

Fans schrokken zich rot toen de serie plotseling verdween van Videoland. Gelukkig kunnen we de knappe dokters in 2019 weer terugverwachten op het streamingplatform. Yes!

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Superguide. Beeld: ANP.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden