Overal verse koffie met mijn percolator

Vroeger had ik het over het ‘bakkie slootwater’ dat onze Oosterburen schonken of over de koffiedrab met water in Griekenland. In Italië kon het niet fout gaan. Een Italiaan staat op met koffie en drinkt – tot hij overgaat naar de wijn – de hele dag koffie. Zou ik daarom Italianen zo leuk vinden?

Zwart gekleurde verpakking: goede koffie

Al jaren ga ik niet zonder mijn oude percolator op reis. Met dit handige apparaatje voorzie ik mezelf overal in Europa van verse koffie. Het eerste pak neem ik mee van thuis en daarna schakel ik over op de plaatselijke merken, waarbij ik mezelf heb aangeleerd dat een overwegend zwart gekleurde verpakking garant staat voor goede koffie.

Kaneel in plaats van cacaopoeder

Tegenwoordig krijg je niet alleen in Italië goede koffie. De moderne koffiemachine is overal in Europa gemeengoed geworden. Zelfs in Duitsland drinken wij tegenwoordig een heerlijk kopje koffie. In Slowakije heb ik geleerd om in plaats van cacaopoeder, kaneel te strooien op mijn cappuccino en sindsdien vind ik dit de lekkerste koffie.

Met één druk op de knop

Mijn kinderen hebben in een Engelse Starbucks hun eerste kop koffie genuttigd en zo langzamerhand beginnen ook zij echte koffieleuten te worden. En weet je wat nou zo heerlijk is na al die buitenlandse koffie? Thuiskomen en weten dat je met één druk op de knop binnen een minuut een verse kop koffie in iedere willekeurige smaak op tafel tovert. Leve de vooruitgang. Leve de koffiemachines voor huiselijk gebruik!

Hermien Stok – Libelle & Senseo® Koffiepanel

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden