null Beeld

Partij kiezen met Libelle: doe onze Kieswijzer!

Op 15, 16 en 17 maart 2021 gaan we naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Twijfel je nog op welke partij je wilt stemmen? Ontdek met onze Kieswijzer welke partij het beste bij jou past.

Online redactie Libelle

Welk thema is voor jou belangrijk en welke lijsttrekker past daar goed bij? Voor onze Kieswijzer legden we 30 stellingen voor aan 18 lijsttrekkers. Ontdek hier met welke lijsttrekker jouw mening het meest overeenkomt.

Kieswijzer:

Voor deze Kieswijzer zijn - op basis van actuele thema’s en de programma’s van politieke partijen - vragen en stellingen geformuleerd. Deze zijn voorgelegd aan de 18 partijen die op dit moment volgens een van de peilingen serieus kans maken op een zetel.

Het doorlopen van de 30 stellingen brengt je bij de lijsttrekker die het beste overeenkomt met jouw mening. Niet door simpel 'ja' of 'nee'te antwoorden, in onze Kieswijzer kun je jouw standpunt ten opzichte van de stelling specifiek kiezen door een positie te kiezen op de balk. Je geeft bijvoorbeeld aan op welke leeftijd volgens jou de pensioengerechtigde leeftijd zou moeten ingaan. Dan kun je ook zien hoe jouw mening zich verhoudt tot het gemiddelde van alle andere Nederlanders.

De Kieswijzer is ontwikkeld in samenwerking met onderzoeksbureau iVOX. De stellingen zijn voorgelegd aan 18 politieke partijen en zijn getoetst onder 2000 respondenten die een afspiegeling vormen van de Nederlandse samenleving.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden