Pasta, rucola én bacon-croutons

Hoofdgerecht voor 4 personen

Libelle Admin



Ingredienten

  • ½ ciabatta
  • 100 g dungesneden bacon, in repen
  • 4-6 el olijfolie
  • 150 g pasta (orechietti)
  • zout, peper
  • 250 g gele kerstomaatjes, gehalveerd
  • 150-200 g rucolablaadjes
  • 1 el balsamicoazijn
  • 40 g heel grof geraspte Parmezaanse kaas
  • basilicumblaadjes

Bereidingswijze:

  1. Verdeel de ciabatta in stukjes en leg ze in een braadslede samen met de bacon en 1-2 el olie.
  2. Meng alles goed en zet de braadslede circa 10 min. in een voorverwarmde oven op 210°C tot bacon en croutons krokant zijn.
  3. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar, laat goed uitlekken en afkoelen.
  4. Meng de pasta met tomaatjes, rucola en het croutonmengsel.
  5. Roer een dressing van de azijn, zout, peper en 3-4 el olijfolie.
  6. Meng de dressing met de salade en bestrooi met kaas en basilicumblaadjes.

Bereiden: circa 25 min. Afkoelen circa 1 uur. Circa 495 kcal p.p.

Variatie 1

Vervang de pasta door 500 g gekookte aard­appelen in plakjes (circa 470 kcal p.p.).


Variatie 2

Vervang de rucola door 200 g kleine spinazieblaadjes of veldsla.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden