Pasta, rucola én bacon-croutons
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingredienten
- ½ ciabatta
- 100 g dungesneden bacon, in repen
- 4-6 el olijfolie
- 150 g pasta (orechietti)
- zout, peper
- 250 g gele kerstomaatjes, gehalveerd
- 150-200 g rucolablaadjes
- 1 el balsamicoazijn
- 40 g heel grof geraspte Parmezaanse kaas
- basilicumblaadjes
Bereidingswijze:
- Verdeel de ciabatta in stukjes en leg ze in een braadslede samen met de bacon en 1-2 el olie.
- Meng alles goed en zet de braadslede circa 10 min. in een voorverwarmde oven op 210°C tot bacon en croutons krokant zijn.
- Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar, laat goed uitlekken en afkoelen.
- Meng de pasta met tomaatjes, rucola en het croutonmengsel.
- Roer een dressing van de azijn, zout, peper en 3-4 el olijfolie.
- Meng de dressing met de salade en bestrooi met kaas en basilicumblaadjes.
Bereiden: circa 25 min. Afkoelen circa 1 uur. Circa 495 kcal p.p.
Variatie 1
Vervang de pasta door 500 g gekookte aardappelen in plakjes (circa 470 kcal p.p.).
Variatie 2
Vervang de rucola door 200 g kleine spinazieblaadjes of veldsla.