null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Patricia (40): “Zijn nieuwe liefde was al snel erg jaloers op mij”

Iedereen heeft een verhaal. Groots en meeslepend of juist klein en ontroerend. Deze week het verhaal van Patricia (40).

vrouwen

RedactieGetty Images

Patricia (40): “Natuurlijk was het verschrikkelijk toen mijn man en ik uit elkaar gingen. Als je gaat trouwen, is scheiden het laatste dat in je toekomstdromen voorkomt. Toch gebeurde het bij ons, op de meest stomme en afgezaagde manier die je kunt bedenken: dat leuke collegaatje op kantoor.

De kinderen waren vier en zes en ik was in die tijd vooral heel erg moe van de combinatie baan en thuisfront. Dan is het moeilijk opboksen tegen een jongere vrouw die ’s ochtends om negen uur al tot in de puntjes verzorgd binnen komt zeilen. Trouwens, ik wilde helemaal niet opboksen. We waren een jong gezin en dat is nu eenmaal niet altijd even makkelijk, maar wel erg de moeite waard. Mijn man was niet te houden. Hij was tot over zijn oren verliefd en kampte met een enorm schuldgevoel. Zijn verliefdheid won, wat valt er verder nog over te zeggen?

We hebben niet eens veel ruzie gehad en we waren het over één ding eens: de scheiding mocht zo min mogelijk ten koste gaan van de kinderen. Dat betekende dat we contact bleven houden. Mijn ex was dol op de kleintjes, zijn nieuwe vrouw was minder enthousiast over het logeerpartijtje eens in de veertien dagen. Ze wilde niets liever dan zelf zwanger worden, maar dat ging niet zo vlot. Hoe langer het duurde, hoe chagrijniger ze tegen de kinderen deed en hoe jaloerser ze op mij was.

Al gauw merkte ik dat het niet zo goed meer ging tussen mijn man en zijn nieuwe liefde. Diep in mijn hart vond ik dat niet erg, maar ik had ook met hem te doen. Soms kwam hij zijn hart bij mij uitstorten. Dan zat hij met een of andere smoes een paar uur bij mij. Terwijl de liefde in zijn nieuwe relatie minder werd, kwam zijn gevoel voor mij terug. Hoewel ik op een bepaalde manier nog steeds van hem hield, wilde ik hem niet terug. Ik redde mij steeds beter samen met de kinderen en in mijn gevoel voor hem was iets voorgoed verdwenen.

We zijn nu vijf jaar verder. Ik heb een vriend bij wie ik mij heel fijn voel. Mijn ex woont sinds een paar jaar alleen, en ik hoop oprecht dat hij op een dag met een nieuwe liefde weer gelukkig zal zijn.”

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden