null Beeld

Perencrumble

Zin in een verfrissend gebakje? Dan is deze perencrumble een uitstekend idee! In het kruimeldeeg wordt ontbijtkoek verwerkt, dat geeft een verrassend lekkere smaak aan het nagerecht.

Benodigdheden voor 6 personen

• 6-8 rijpe handperen

• 100 g koude roomboter, in klontjes

• 100 g fijne tafelsuiker

• merg uit 1 vanillestokje

• 50 g verkruimelde ontbijtkoek

• 50 g fijngemalen amandelen

• 75 g bloem

• poedersuiker


Bereidingswijze

  1. Schil de peren en snijd ze in blokjes. Verhit 25 g boter in een koekenpan en roer er 30 g suiker door en het vanillemerg.
  2. Bak hierin de peren 4-5 min. onder voorzichtig roeren. Meng voor het kruimeldeeg ontbijtkoek, amandelen, bloem en 70 g suiker in de keukenmachine.
  3. Voeg 75 g boter toe en verkruimel deze met behulp van de pulsknop door het bloemmengsel tot het mengsel op broodkruim lijkt.
  4. Verdeel de peren over 6 ovenschaaltjes en strooi de kruimellaag erover.
  5. Bak de crumble 25-35 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 180°C. Bestrooi eventueel dun met poedersuiker.

Bereidingstijd: circa 20 min. Oventijd: 25-35 min. Circa 360 kcal p.p.

Productie: Marina van Dijk. Fotografie: Peter Kooijman.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden