Perencrumble
Zin in een verfrissend gebakje? Dan is deze perencrumble een uitstekend idee! In het kruimeldeeg wordt ontbijtkoek verwerkt, dat geeft een verrassend lekkere smaak aan het nagerecht.
Benodigdheden voor 6 personen
• 6-8 rijpe handperen
• 100 g koude roomboter, in klontjes
• 100 g fijne tafelsuiker
• merg uit 1 vanillestokje
• 50 g verkruimelde ontbijtkoek
• 50 g fijngemalen amandelen
• 75 g bloem
• poedersuiker
Bereidingswijze
- Schil de peren en snijd ze in blokjes. Verhit 25 g boter in een koekenpan en roer er 30 g suiker door en het vanillemerg.
- Bak hierin de peren 4-5 min. onder voorzichtig roeren. Meng voor het kruimeldeeg ontbijtkoek, amandelen, bloem en 70 g suiker in de keukenmachine.
- Voeg 75 g boter toe en verkruimel deze met behulp van de pulsknop door het bloemmengsel tot het mengsel op broodkruim lijkt.
- Verdeel de peren over 6 ovenschaaltjes en strooi de kruimellaag erover.
- Bak de crumble 25-35 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 180°C. Bestrooi eventueel dun met poedersuiker.
Bereidingstijd: circa 20 min. Oventijd: 25-35 min. Circa 360 kcal p.p.
Productie: Marina van Dijk. Fotografie: Peter Kooijman.