null Beeld

Pikante garnalensoep

Voorgerecht voor 4-6 personen


Benodigdheden:

  • 2 grote rode paprika’s, in reepjes
  • 1 el olie
  • 1-2 el cajunkruiden
  • 4 sjalotjes, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 prei, in ringen
  • 100 g champignons, in plakjes
  • 1 l visbouillon
  • 1 blaadje laurier
  • 1 dl slagroom
  • zout, cayenne-peper
  • 200 g gepelde Hollandse garnalen
  • 2-3 el fijngesneden bieslook

Bereidingswijze

  1. Bak de paprika’s circa 5 min. in de olie. Voeg cajunkruiden, sjalot, knoflook, prei en champignons toe en bak op hoog vuur nog circa 5 min.
  2. Voeg bouillon en laurier toe en kook de soep circa 15 min. op zacht vuur. Verwijder het laurierblaadje, pureer de soep en zeef hem.
  3. Schenk de slagroom erbij en breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met zout en cayennepeper.
  4. Voeg de garnalen toe en verwarm nog 1 min.
  5. Bestrooi met bieslook.

Bereidingstijd: circa 30 min. Circa 140 kcal p.p.


Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman.

null Beeld


Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden