Pikante garnalensoep
Voorgerecht voor 4-6 personen
Benodigdheden:
- 2 grote rode paprika’s, in reepjes
- 1 el olie
- 1-2 el cajunkruiden
- 4 sjalotjes, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 prei, in ringen
- 100 g champignons, in plakjes
- 1 l visbouillon
- 1 blaadje laurier
- 1 dl slagroom
- zout, cayenne-peper
- 200 g gepelde Hollandse garnalen
- 2-3 el fijngesneden bieslook
Bereidingswijze
- Bak de paprika’s circa 5 min. in de olie. Voeg cajunkruiden, sjalot, knoflook, prei en champignons toe en bak op hoog vuur nog circa 5 min.
- Voeg bouillon en laurier toe en kook de soep circa 15 min. op zacht vuur. Verwijder het laurierblaadje, pureer de soep en zeef hem.
- Schenk de slagroom erbij en breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met zout en cayennepeper.
- Voeg de garnalen toe en verwarm nog 1 min.
- Bestrooi met bieslook.
Bereidingstijd: circa 30 min. Circa 140 kcal p.p.
Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman.