null Beeld

Proeverij bij de olijfoliebaron in Delft

Oliebaron in Delft

Libelle Admin

Het geheim van de Italiaanse keuken en koken ‘con amore’? Goede olijfolie! In het kookatelier van Ernesto, de olijfoliebaron van Delft, komt u er tijdens een proeverij achter welke uw favoriet is. Voor

informatie en reserveringen www.ernesto.nl of tel. 015-213 05 55.

Buitenbioscoop

In de zomer worden verschillende pleinen, terrassen en kades omgetoverd tot openluchtcinema’s.

  • Bij Pluk de Nacht geniet je vanuit een strandstoel van film, muziek en een kampvuurtje. 6 t/m 15 augustus op het Stenen Hoofd, Amsterdam, www.plukdenacht.nl.
  • Ook Den Bosch staat in juli en augustus in het teken van het witte doek, www.verkadefabriek.nl.
  • Cinema La Cantina. Openluchtvoorstellingen in de binnentuin van eetcafé La Cantina. Vanaf 11 juli, vijf zaterdagen achter elkaar, Mathildastraat 21a, Oosterhout.

De ijscoboer

Wordt het een castello of een palazzo?

Voor wie deze zomer nog op de bonnefooi naar La Bella Italia vertrekt, is het boekje Italië Agriturismo & Kleine Hotels onmisbaar. Hierin staan charmante en originele logeeradressen, zoals een middeleeuws castello of een statig palazzo. Ook worden lekkere adressen voor wijnproeverijen en kookcursussen prijsgegeven. Italië Agriturismo & Kleine Hotels, € 19,50 (Hobb Gids voor bijzondere logeeradressen).

Boemelen door België

Het beroemdste trammetje van onze zuiderburen boemelt van de mondaine badplaats Knokke tot de glooiende duinen van De Panne. De route van de kusttram voert langs tientallen badplaatsen en overal kun je uitstappen voor een verfrissende duik in zee. Geen gedoe met files of overvolle parkeerplaatsen.

Een dagpas (€ 5,-) koop je in Belgische supermarkten, krantenkiosken of in de automaat bij een van de haltes. In de tram betaal je € 1,- extra voor een kaartje. Voor informatie en route: www.dekusttram.be.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden