null

PREMIUMvrouwen

Rachel (42): “Het was best wennen, de vakantie zonder onze jongens”

Beeld Getty Images

Iedereen heeft een verhaal. Groots en meeslepend of juist klein en ontroerend. Deze week vertelt Rachel (42) over het weer alleen met haar man op vakantie gaan.

Tineke BeishuizenGetty Images

Rachel (42): “Afgelopen zomer was het eindelijk zover: onze twee zoons weigerden nog langer met pa en ma in een tent op een camping te staan. Ze waren zestien en vijftien jaar en van hun vriendjes en vriendinnetjes waren zij de enigen die nog met hun ouders meegingen. De vakanties ervoor hadden ze het altijd prima naar hun zin met ons. Op de camping lieten we ze behoorlijk vrij. Vaak zagen we ze de hele dag niet en als ze ’s avonds in hun tentje kropen, lagen wij meestal al in bed. Maar goed, dit jaar zou dus een vakantie zonder de kinderen worden. Het was iets waar we vaak over gefantaseerd hadden. Heerlijk samen door oude stadjes slenteren, kerkjes bekijken, naar een museum, een glas wijn op een terras, een hapje eten op een ander terras en vooral: niet steeds hoeven denken of iets wel leuk was voor de kinderen. Eindelijk weer samen op stap, zoals we lang geleden waren begonnen.

De jongens hadden een vakantiebestemming uitgekozen en waren opgewekt vertrokken, vol van hun nieuwe vrijheid. Voor ons was het juist behoorlijk wennen om alleen nog maar te doen waar we zelf zin in hadden. Eerlijk gezegd wisten we niet eens precies wat dat was. Onze vakanties waren zo lang afgestemd geweest op de kinderen, daar raak je aan gewend. Als zij het maar naar hun zin hadden, dan vonden wij het allang best. Bovendien hadden we met z’n vieren altijd een boel plezier gehad tijdens de vakanties. Alleen al de autotocht naar Spanje, de gekke woordspelletjes, de grappen. Heel wat gezelliger dan met z’n tweetjes een lange rit uitzitten. Nu moesten we er zelf weer iets van zien te maken.

We slenterden door oude stadjes, liepen kerkjes en musea binnen… en gaven op een terrasje eerlijk toe dat we de jongens eigenlijk best misten. Wat zouden ze nu doen? Zouden ze het leuk vinden waar ze waren? En wat heerlijk dat we over een paar weken weer met z’n vieren zijn. Op een dag zijn ze het huis uit en zijn we écht nog maar met z’n tweetjes. Die gedachte duw ik nu nog even weg.”

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden