null Beeld

Recept – Aardappelsalade met A’damse uien

redactie

Er zijn gerechten die nooit gaan vervelen en waar je altijd gelukkig van wordt. Maar eten is net mode: we passen het aan aan de tijd waarin we leven. Dus ook voor ouderwetse kost geldt: die recepten maken we gewoon van nu. Daarom: ̒ouderwets̓ Amsterdams eten met een moderne twist.

Aardappelsalade met Amsterdamse uien en peterselie voor 4 personen:

  • 750 g vastkokende aardappels
  • zout en peper
  • ca. 300 g Amsterdamse uien
  • 1 Granny Smith, geschild en in kleine blokjes
  • 1 stronk witlof, in dunne ringen
  • sap van ½ citroen
  • 50 g zure room
  • 2 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 2 el dragon (optioneel), fijngehakt

Schil en was de aardappels, snijd ze in gelijke blokjes en kook ze in ca. 15 minuten nét beetgaar. Giet ze af en spoel ze af met koud water. Snijd de aardappels in kleine blokjes.

Snijd de Amsterdamse uitjes in kwarten en meng ze met de aardappelblokjes, de appelblokjes en de witlof. Schep het citroensap erdoor om verkleuren te voorkomen. Meng de zure room met de mayonaise en de mosterd en roer de kruiden erdoorheen. Schep de saus door de salade.

Serveer de salade als voorgerecht, met bijvoorbeeld wat gerookte ossenworst. De salade is trouwens ook lekker bij kaasfondue.

Bereiden: circa 30 min. Circa 292 kcal p.p. (bij 4 personen)

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden