null Beeld

Recept – Amerikaanse burger + milkshake

Voor 4 burgers

redactie

- 500 gram grof gehakte biefstuk (vraag de slager)

- 1 ui, gesnipperd

- 1 el scherpe mosterd

- 1 eidooier

- 1 el olijfolie

- zout en peper

Voor de saus

- 4 el mayonaise

- 1 el ketchup

- 1 snufje (gerookte) paprikapoeder of cayennepeper, naar smaak

- paar druppels citroensap

En verder

- plakken tomaat

- een paar blaadjes kropsla

- uitgebakken ontbijtspek

- 1 rijpe avocado, in plakjes

- uitgebakken uienringen

- gebakken champignons

- augurken, in schijfjes

Meng alle ingrediënten voor het vlees snel tot een egaal deeg. Verdeel het in 4 porties en vorm er hoge, ietwat platte ballen van. Werk snel en met natte koele handen zodat het vlees niet aan de handen blijft plakken en goed koud blijft. Maak de hamburgerballen niet te stijf, het vlees moet losjes in elkaar zitten.

Laat de hamburgers nu 30 minuten rusten en op kamertemperatuur komen.

Verhit een zware koekenpan of grillpan tot hij gloeiend heet is. Smeer de bodem van de pan in met een likje olie en leg de burgers erop. Laat ze zonder te verschuiven 2 minuten liggen en keer ze dan om.

Na 2-3 minuten is de burger medium-rare, na 3-4 minuten medium en na zo’n 6 minuten op de grilplaat is hij ‘well done’.

Roer intussen de ingrediënten voor de saus door elkaar.

Haal het vlees uit de pan en laat het even onder aluminiumfolie rusten. Open de broodjes en leg ze met de gesneden kant in de pan tot ze goudbruin zijn. Dit kan ook onder de grill, dan kunnen er meer broodjes tegelijk. Stapel het beleg naar keuze en de hamburger op het broodje. Giet er saus over en druk het broodje erop!

Bereiden: circa 35 min. Circa 643 kcal p.p.

Banana cinnamon milkshake

Voor 2 glazen

- 2 bananen, gepeld en in stukjes

- 250 ml koude melk

- 8 el kaneelijs of vanille-ijs

- ½ theel. kaneel

Mix alles in de blender glad en giet in 2 hoge glazen.

Bereiden: circa 3 min. Circa 418 kcal p.p.

Bekijk ook de recepten van:

- Apple & Blackberry Pie

- Gevulde pompoentjes


Bekijk andere Amerikaanse recepten in Libelle 44.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden