Recept – Banoffee tompouces

Voor 6-8 stuks

– 1 blikje gecondenseerde melk (400 g, te koop bij bijna elke supermarkt)

– 8 velletjes roomboter bladerdeeg

– wat bloem om het aanrecht te bestuiven

– 4 bananen

– 100 gram mascarpone

– 200 ml slagroom

– 2 el poedersuiker + extra

– evt. wat witte chocolade om te raspen

Zet het blikje gecondenseerde melk in een ruime pan, goed gevuld met water en kook het 3 uur met het deksel op de pan. Zorg dat het blikje constant onder water blijft, giet desnoods af en toe bij. Het kan anders ontploffen. Laat het blikje daarna helemaal afkoelen, zodat de melk is veranderd in een dikke karamel. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien en stapel de velletjes op elkaar. Rol de stapel bladerdeeg uit op een bloem bestoven aanrecht tot een grote rechthoek van 36 x 24 cm.

Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en kerf de tompouces voor met de achterkant van een mes. Maak 2 rijen van 6-8 stuks. Prik het deeg eventueel in met een vork om oppoffen te voorkomen. Bak de tompouces in de oven in 25 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze op een rooster afkoelen. Snij met een fijn broodmes de rechthoekjes los. Klop de slagroom stijf en klop de mascarpone erdoor. Breng op smaak met 2 el poedersuiker. Vul een spuitzak met een wijde spuitmond met het roommengsel.

Smeer 6-8 bladerdeegjes royaal in met de karamel. Pel de bananen en snijd ze overlangs doormidden. Halveer ze overdwars en verdeel ze over de karamel. Spuit er mascarponeroom over en dek af met de tweede bladerdeegdakjes. Bestrooi royaal met poedersuiker en geraspte witte chocolade.

Voorbereiden: 3 uur. Bereiden: circa 30 min. Baktijd: 25 minuten. Circa 627 kcal p.p. (bij 8 stuks)

Bekijk ook het recept van merengue-amandelrol of van andere lekkere recepten.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden