Recept – Boerenkool- witlof-kikkererwtensalade
Boerenkool- witlof-kikkererwtensalade met geroosterde kerstomaatjes
Benodigheden
* 400 g boerenkool of savooiekool, de harde stelen verwijderd, grof gehakt
* 500 g kerstomaten
* 1 el extra vergine olijfolie
* 4 el magere yoghurt
* 1 tl scherpe mosterd
* sap van ½ citroen
* zeezout en zwarte peper uit de molen
* 2 stronkjes witlof, in reepjes
* 1 blikje kikkererwten (400 g), uitgelekt en afgespoeld
* 2 el pepita’s (kleine pepertjes), kort geroosterd in een droge koekenpan
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een grote pan water aan de kook en blancheer hierin de koolbladeren 4 minuten. Ze moeten nog wel beet hebben. Spoel af onder koud water en laat uitlekken. Verdeel de tomaatjes over een bakblik en hussel met de olijfolie, peper en zout. Rooster ze 10 minuten, schep eventueel een keer om. Roer van de yoghurt, de mosterd, het citroensap en het vocht uit het bakblik met de tomaatjes een dressing. Verdeel de boerenkool over vier borden. Meng de reepjes witlof met de kikkererwten en de pepita’s en schep die erop. Verdeel de kerstomaatjes erover en druppel de dressing erop. Bereiden: circa 20 min. Circa 248 kcal. p.p. (bij 4 pers.)
Bekijk ook eens de venkel- druivensalade.