Recept – boontjessalade

Boontjessalade

• lichte olie om in te frituren

• ½ ui, fijngesnipperd

• 350 g tuinbonen, (dubbel) gedopt gewicht

• 350 g doperwten

• 200 g sugar snaps

• sap van 1 citroen

• 500 g halloumi kaas (deze grillkaas is met name verkrijgbaar bij Arabische winkels of de betere supermarkt), in dikke plakken

• 4 artisjokharten in olie, in kwarten

• handvol raapsteeltjes of rucola

• handvol muntblaadjes

• 1 klein bosje dille, grof gehakt (15 g)

Verwarm een beetje olie in een wok of hapjespan. Fruit hierin de ui en voeg wanneer hij glazig is de tuinbonen, doperwten en sugar snaps toe en bak ze even mee op zacht vuur. Schenk het citroensap erbij en draai het vuur lager. Doe het deksel op de pan en laat de groenten in 6 min. garen. Verhit een grillpan tot deze goed heet is. Vet de halloumi heel dun in met wat olie en leg op de grillpan. Draai het vuur middelhoog en keer de kaas pas als hij aan één kant mooi gegrild is. Schep de artisjokken door de bonen, laat ze even mee warmen en schep dan luchtig de raapsteeltjes, met de kruiden door de salade. Breng de salade op smaak met zout en peper en serveer hem direct met een paar plakken halloumi erop.

Bereiden: circa 20 min. Circa 900 kcal p.p.

Bekijk de andere recepten in Libelle 25

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden