Recept – citroen crème brulée

Zelf toetjes maken is vreselijk leuk, geeft voldoening en je kunt een gerecht helemaal naar je hand zetten. Deze citroen crème brulée kun je in een handomdraai maken!

redactie

Ingrediënten:

zaadjes uit 1 vanillestokje

rasp van 1 citroen

250 ml melk?

5 eidooiers?

150 g suiker

250 ml slagroom?

boter om mee in te vetten

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 125 °C. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit. Was de citroen en rasp met een zeer fijne rasp de gele schil eraf. Verwarm de melk tegen de kook aan, voeg de vanillezaadjes en het stokje toe en ook de citroenrasp.

Laat 15 min. op laag vuur trekken. Verwijder dan het vanillestokje.

Klop intussen de dooiers met de helft van de suiker los. Klop de slagroom erdoor en daarna de hete melk. Vet 4 lage ovenschaaltjes in met wat boter. Verdeel het beslag over de schaaltjes. Zet ze in de voorverwarmde oven en laat het in 1 uur stollen.

Laat afkoelen en zet de schaaltjes dan in de koelkast om helemaal koud te worden.

Voor het serveren

Zet de grill op de hoogste stand. Bestrooi de schaaltjes met de resterende suiker en laat dit onder de hete grill karameliseren. Uiteraard kan het ook met een echte brulée-brander.

Bereiden: circa 20 min. Bakken: 1 uur, afkoelen: 2-3 uur. Circa 450 kcal p.p.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden