Recept – Franse Pot-au-feu de volailles

* 1 biologische kip, in delen

* 3 liter kippenbouillon

* 1 bouquet garni: bosje met tijm, laurier en peterselie

* 1 ui met 1 kruidnagel erin gestoken

* 2 teentjes knoflook, gepeld

* zeezout & 10 peperkorrels

* 6 waspeen-tjes, geschrapt

* 3-4 meiknolletjes of 2 koolrabi’s in partjes

* 1 struik bleekselderij

* 2 courgettes

* 2 venkelknollen

* 6 vastkokende aardappelen, geschild

Voor de garnering:

* een grote bos platte peterselie, fijngehakt

* enkele druppels truffelolie

Doe de kip in een grote pan, giet er koud water op en breng aan de kook. Schuim af en voeg dan de bouquet garni toe, de ui met de kruidnagel erin, de knoflook, wat zout en de peperkorrels. Laat het zachtjes 45 minuten trekken. Maak alle groenten schoon en snijd ze in dezelfde maat partjes of blokjes. Voeg alle groenten, behalve de courgette toe aan

de bouillon en laat 30 minuten mee koken. Voeg de courgette 10 minuten voor het einde toe, die gaart heel snel. Haal alle delen van de kip uit de soep. Laat hem op hoog vuur wat inkoken en verwijder in de tussentijd het vel van de kip.

Proef de soep op peper en zout. Verdeel de delen van de kip over 4 diepe borden. Schep er wat bouillon over en schep er veel groenten naast. Garneer met peterselie en een paar druppels truffelolie.

Bereiden: circa 1,5 uur. Circa 350 kcal p.p.

Bekijk ook het recept van Franse radijs en komkommersoep en de Moelleux au chocolat (chocoladedessert)

Bekijk de andere recepte in Libelle 34

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden