Recept – Franse radijs en komkommersoep

redactie

* 2 komkommers

* 1 bos radijsjes met blad

* 2-3 eetl. verse kwark, plus extra voor de garnering

* de blaadjes 3-4 takjes munt

* het sap van ½ citroen

* zout en zwarte peper uit de molen

Breng een pan met 1 liter gezouten water aan de kook. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten, snij de rest in stukken. Was de radijsjes. Verwijder het blad maar bewaar het voor straks. Snij de radijsjes op een schaaf in zeer dunne schijfjes.

Kook de komkommer met het radijsblad 15 minuten en haal het dan van het vuur. Voeg de kwark, munt en citroensap toe en pureer de soep met een staafmixer helemaal glad, doe dit langer dan je denkt, dan zal hij zijdezacht worden. Proef op zout en peper en laat de soep afkoelen, wanneer hij op kamertemperatuur is kan hij verder ijskoud worden in de koelkast. Serveer met de schijfjes verse radijs erop en een extra lik kwark.

Extra mooi met een eetbaar bloemetje erop, zoals viooltjes, bieslookbloemen, muntbloemen of Oost-Indische kers.

Bereiden: circa 25 min. Circa 40 kcal p.p.

Bekijk ook het recept van de Franse Pot-au-feu de volailles (kip met groente) en de Moelleux au chocolat

(chocoladedessert)
Bekijk de andere recepten in Libelle 34

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden