Recept – Groene koolminestrone met gremolata
Lunch voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 rode ui, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, uit de pers
- 1/4 savooiekool (400 g), in fijne reepjes
- 1 l kippen- of groentebouillon
- 1 courgette, in dobbelsteentjes
- 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
- 250 g sperziebonen, in stukjes gehakt
- peper en zout
- 1 blik (400 g) witte of cannellinibonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 klein bosje platte peterselie, grof gehakt
- rasp van ¼ citroen
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak hierin de ui al roerend 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak die ½ minuut mee. Voeg de reepjes kool toe en bak ze een paar minuten al omscheppend mee tot ze wat slinken. Giet de bouillon erbij. Breng aan de kook, draai dan het vuur iets lager en laat de soep 10 minuten zacht koken. Voeg de courgette, broccoli en sperziebonen toe en breng opnieuw aan de kook zodat de groenten in een minuut of 7 beetgaar worden. Voeg de bonen toe en laat ze goed warm worden. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met peterselie en citroenrasp. Dien op met wat geraspte pecorino erover en lekker grof brood erbij.
Bereiden: 25 min. Circa 197 kcal. p.p.
Bekijk meer lekkere recepten op www.libelle.nl/culinair