null Beeld

Recept – Groene koolminestrone met gremolata

Redactie Libelle.nl

Lunch voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, uit de pers
  • 1/4 savooiekool (400 g), in fijne reepjes
  • 1 l kippen- of groentebouillon
  • 1 courgette, in dobbelsteentjes
  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
  • 250 g sperziebonen, in stukjes gehakt
  • peper en zout
  • 1 blik (400 g) witte of cannellinibonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 klein bosje platte peterselie, grof gehakt
  • rasp van ¼ citroen

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak hierin de ui al roerend 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak die ½ minuut mee. Voeg de reepjes kool toe en bak ze een paar minuten al omscheppend mee tot ze wat slinken. Giet de bouillon erbij. Breng aan de kook, draai dan het vuur iets lager en laat de soep 10 minuten zacht koken. Voeg de courgette, broccoli en sperziebonen toe en breng opnieuw aan de kook zodat de groenten in een minuut of 7 beetgaar worden. Voeg de bonen toe en laat ze goed warm worden. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met peterselie en citroenrasp. Dien op met wat geraspte pecorino erover en lekker grof brood erbij.

Bereiden: 25 min. Circa 197 kcal. p.p.

Bekijk meer lekkere recepten op www.libelle.nl/culinair

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden