null Beeld

Recept – Home made ketchup

redactie

Recept ketchup

Voor ca. 4 potten

  • 2½ kilo tomaten
  • 1 rode paprika
  • 2 middelgrote uien, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, uit de pers
  • 100 ml azijn
  • 75 g suiker
  • snuf zout
  • 2 tl geraspte gember
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl nootmuskaat
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 el korianderzaad
  • 1 kruidnagel
  • peper uit de molen
  • steriele potten

Was de tomaten en snijd ze in stukken. Was de paprika en snijd het vruchtvlees in stukken, verwijder de zaadjes. Doe de tomaat, paprika, ui en knoflook met een scheutje water in een pan en laat alles ongeveer een uur op een zacht vuurtje sudderen. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen. Voeg als dat nodig is een beetje water toe. Pureer de saus van het vuur af met een staafmixer glad. Zet hem terug op het vuur en voeg de azijn, suiker en alle specerijen toe. Laat de saus nog eens anderhalf uur zachtjes sudderen, of totdat hij voldoende is ingedikt. Zonodig nog wat peper of zout toevoegen.

Giet de hete saus in steriele potten. Sluit ze af met een passende deksel en draai ze op de kop tot ze zijn afgekoeld. De ketchup blijft zo wel een jaar goed. Een geopende pot moet u wél in de koelkast bewaren.

Bereiden: circa 10 min. Kooktijd: 2,5 uur. Circa 138 kcal per pot (bij 5-6 potten van ca. 250 g)

Bekijk ook het recept van de kipburger in een pita met feta en avocado of een van de andere heerlijke recepten.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden