null Beeld

Recept – Irish stew

Recept - Irish Stew

Ingrediënten

• klontje boter

• 400 g lamsvlees in blokjes (ik gebruik lamsbout)

• 1 grote ui, gesnipperd

• 3 stengels bleekselderij, fijn gehakt

• 2 preien, in ringen

• 1 pastinaak, geschild en in blokjes

• 2 wortelen, geschild en in blokjes

• ½ koolraap, geschild en in blokjes

• evt. 2 middelgrote aardappels, geschild en in blokjes

• een paar takjes tijm

• 2 laurierblaadjes

• zout

• zwarte peper

• ca. 2 l lams- of kippenbouillon)

• 100 g gerst of tarly (Honig)

• een klein bosje peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

Smelt de boter in een grote koekenpan. Voeg de blokjes lamsvlees toe en bak ze aan alle kanten bruin. Voeg dan alle groenten, behalve de aardappels, toe. Schep ze al roerbakkend om en laat ze ongeveer vijftien minuten lekker meebakken. Voeg royaal zout en peper toe. Blus af met de bouillon, en giet er zoveel bij dat alles ruim onder staat. Doe de tijm en de laurier erbij en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag en laat de stoof anderhalf à twee uur sudderen. De kooktijd is afhankelijk van de kwaliteit van het vlees. Voeg, als het bijna gaar is, zo’n half uur voor het serveren, de aardappelblokjes en de gerst of tarly toe. Kook die mee tot ze net gaar zijn. Bestrooi royaal met peterselie en dien op met een lekker stuk bruin brood.

Deze stoof is de volgende dag nóg lekkerder.

Bereidingstijd: ca. 2,5 uur. Kcal: 500 p.p. (bij 4 personen).

Bekijk meer lekkere recepten op www.libelle.nl/culinair

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden