null Beeld

Recept – Kabeljauw met korianderzaad, peterselie en puree

Redactie Libelle.nl
null Beeld


Ingrediënten

  • 1 el korianderzaad uit de vijzel, plus iets extra voor het serveren
  • 4 preien, in schuine ringen
  • ca. 8 takjes koriander, plus iets extra voor het serveren
  • 100 ml olijfolie
  • 1 citroen, in heel dunne schijfjes gesneden
  • zeezout en zwarte peper
  • 2 mooie kabeljauwloins (ook wel Kabeljauwhaasje genoemd) bij elkaar zeg iets van 500 gram

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng de preiringen, met het gemalen korianderzaad, de helft van de citroenplakjes, de verse koriander en de olijfolie in een braadslee. Bestrooi met peper en zout.
  • Bak tot de prei gaar is, zeg 20 minuten.
  • Tot zover kan het gerecht voorbereid worden tot je aan het voorgerecht gaat.
  • Giet de olie uit de schaal af. Bestrooi de vis-loins met peper en zout en leg ze op de prei in de schaal. Verdeel de rest van de citroenschijfjes erover en het achtergehouden korianderzaad. Overgiet met de geurige olijfolie uit de schaal. Zet terug in de voorverwarmde oven. Nu maar kort: tot de vis net gaar is: 12 minuten.
  • Serveer bestrooid met verse korianderblaadjes en zachte aardappelpuree en kort gekookte venkel.

Bereiden: 10 minuten. Bakken: 32 min. kcal: 280 p.p. (bij 4 personen)

Bekijk meer lekkere recepten op onze receptenpagina

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden