Recept – Kipburger in een pita met feta en avocado
Lekker recept: Kipburger in pita met feta en avocado.
Ingrediënten:
4 personen
- 500 g (biologische) kippendijen, in de keukenmachine tot gehakt vermalen
- 3 el paneermeel
- 3 el lenteui, in ringen
- 100 g feta, verkruimeld
- zout en peper * olie om in te bakken
Om te serveren:
- 1 avocado, in plakjes
- 8 pitabroodjes
- 2-3 tomaten, in plakjes
- 1 krop mooie sla, gewassen
- 4 el lichte mayo of kwark, evt. vermengd met 1 tl komijn
- 4 el (zelfgemaakte) tomatenketchup
Bereiding:
Meng de ingrediënten voor de hamburgers in een kom. Kneed niet lang, maar net tot het mooi bij elkaar blijft. Vorm er acht kleine platte balletjes van. Verhit de grill op de hoogste stand en bak de pitabroodjes snel in enkele minuten aan beide zijden bruin. Dit kan ook in de broodrooster.
Bak de hamburgertjes in een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur goed gaar. Bak er vier per keer en keer ze regelmatig. Houd de eerste vier hamburgers warm op een bord onder een deksel wanneer de andere vier hamburgers gebakken worden. Snijd voor het opdienen de pitabroodjes half open. Vul ze met sla, plakjes tomaat, avocado en een of twee kleine hamburgertjes.
Schep er (komijn)mayo en (home made) ketchup op en serveer direct.
Bereiden: circa 10 min.
Circa 346 kcal per broodje ( bij 4 personen: 2 p.p.)