null Beeld

Recept – Koude noedelsalade

Redactie Libelle.nl

Koude noedelsalade met romige pindasaus

Maaltijdsalade voor 4 personen

Voor de salade

  • 1,5 l groente- of kippenbouillon
  • 1 el zeezout
  • 350 g Chinese eiernoedels of Japanse udonnoedels
  • 1 rode en 1 gele paprika, in heel dunne reepjes gesneden
  • 150 g taugé
  • 4 bosuitjes in ringen
  • 2 little gem (baby romana) in heel dunne reepjes
  • 50 g pinda's, grofgehakt
  • 1 klein bosje (20 g) verse koriander
  • 1 limoen, in partjes voor de garnering

Voor de dressing

  • 50 g romige pindakaas
  • 2 el zoete sojasaus
  • 2 el (rijst)azijn
  • 1 el sesamolie
  • het sap van 1 limoen
  • 1 snuf chilivlokken, naar smaak

Bereidingswijze

Kook de noedels in de bouillon gaar volgens de verpakking. Giet af boven een kom en bewaar de bouillon. Giet hem terug in de pan en breng opnieuw aan de kook. Doe de paprikareepjes en de taugé erdoor en schep de groente er meteen met een schuimspaan weer uit. Meng met de noedels. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en verdun met nog een half glaasje bouillon (ca. 70 ml). Meng dan de dressing en de noodles door elkaar, voeg de bosui toe, de little gemreepjes en een deel van de pinda’s en de koriander. Bewaar ook wat voor de garnering. Verdeel over 4 kommen en bestrooi met de rest van de pinda’s en de korianderblaadjes. Dien op met een partje limoen erbij.

Bereiden: 20 min. Kcal: 375 per pers. (bij 4 pers.).

Probeer ook eens de aarbeiensalade, de mangosalade, de quinoa met zwarte bonensalade of een van de andere lekkere recepten

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden