null Beeld

Recept – Kwarktaart met mango

Lees hier hoe je de overheerlijke kwarktaart met mango van lezeres Charlotte Hagting bereid.

Benodigdheden

* 1 handvol gewelde abrikozen

* 150 g boter

* 1 pak volkorenkoekjes (250 g)

* 10 blaadjes gelatine

* 1 rijpe mango

* 250 ml slagroom

* pot magere kwark (500 g)

* 1 glas vruchtensap (150 ml)

Bereidingswijze

Wel de abrikozen een nacht in een kom water. Smelt de boter in een pannetje. Vermaal de koekjes in een keukenmachine, voeg de boter toe en laat de keukenmachine nog even draaien. Stort het beslag in een springvorm die bekleed is met bakpapier. Wel de blaadjes gelatine in koud water. Schil en ontpit de mango, snijd hem in stukken en doe deze in een blender. Voeg de slagroom, kwark en vanillesuiker toe en meng het goed. Verwarm het vruchtensap, los de gelatineblaadjes erin op en voeg dit mengsel toe aan het mengsel in de blender. Meng nog even goed. Giet het water af van de abrikozen. Snijd ze in stukjes en roer deze door de massa. Stort alles in de springvorm en zet deze in de koelkast. Na zes à zeven uur kun je de taart eten. Garneer eventueel met abrikozen en spuitslagroom.

Bereiden: 25 min. + 7 uur wachttijd en een ruim uur om te wellen. Kcal: 384 p.p. (voor 10 pers.)

Bekijk ook eens de mango & chilli salad

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden