null Beeld

Recept – linzenstoof met pompoen & yoghurt

Niets zo fijn als een eenpansmaaltijd. Alle smaken trekken lekker in elkaar, je bent er zo mee klaar en het allerfijnste: er is ook nog eens bijna geen afwas! Hoera voor de grote pan dus.

redactie

Voor 4 personen

Ingrediënten:

- 1 el olijfolie

- 1 ui, fijngehakt

- 2 el kerriepoeder

- 1 kleine flespompoen (butternut), geschild, zaden verwijderd en in blokjes (2×2 cm)

- 1 kleine bloemkool (ca 1 kg), in roosjes

- 250 g rauwe bruine linzen, afgespoeld en uitgelekt

- 2 blikken gepelde tomaat, grof in blokjes gesneden

- zout & peper uit de molen

- 8 el yoghurt

Bereidingswijze:

Verhit de olijfolie in een zware stoofpan. Voeg de ui toe en laat al omscheppend in 5 minuten zacht worden. Voeg de kerriepoeder toe, de pompoen, de bloemkoolroosjes en de linzen en bak alles even rondom aan, ongeveer 6-7 minuten. Giet de inhoud van de blikken tomaat erbij, vul anderhalf blik met heet water en giet dat er ook bij. Schep alles goed door, breng de stoof op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Doe dan de deksel op de pan en laat op lager vuur alles 25 -30 minuten stoven tot de linzen gaar zijn. Schep in diepe borden en giet er wat yoghurt overheen.

Bereiden: circa 40 min. Circa 244 kcal p.p.

Bekijk ook:

- Pannetje Mosterdkip

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden