null Beeld

Recept – Maaltijdsoep met bietjes

Redactie Libelle.nl

Borsjt: maaltijdsoep met bietjes

Olympisch gastland Rusland inspireerde ons tot het koken van bekende Russische gerechten, die allemaal zó lekker zijn. En zo makkelijk! Borsjt is zo veel lekkerder als je het niet pureert. Zo is het een volwassen maaltijdsoep, maak dit recept maar eens!

Eet lekker!

Benodigdheden

Voor de soep (6 personen)

- l runderbouillon

- 2 kalfsschenkels

- 1 ui, gesnipperd

- 1 wortel, in schijfjes

- 1 stengel bleekselderij, fijngehakt

- 1 kleine prei, in dunne ringen

- 1 laurierblaadje

- zeezout en zwarte peper

- 300 gr bietjes, geschild en in kleine dobbelsteentjes gesneden

- 2 sjalotten, gesnipperd

- 50 gr boter

- 2 middelgrote aardappelen, geschild en in kleine blokjes

- ½ kleine witte kool, in dunne reepjes

- 4 teentjes knoflook, fijngehakt

- 2 el rode wijnazijn

- 1 tl gembersiroop of suiker

Voor het opdienen 200 ml zure room 4 el fijngehakte verse dille

Hoe?

Zet de bouillon op met de schenkels, ui, wortel, bleekselderij, prei en laurier. Breng aan de kook en laat dan op zacht vuur nog 1,5 uur sudderen tot het vlees van de botten valt. Zeef het dan en vang de bouillon op in een andere pan. Vis de schenkels uit de zeef en pluk met 2 vorken het vlees uit elkaar. Zet opzij. Gooi de rest uit de zeef weg. Smelt de boter in een grote pan en smoor de sjalot erin, zo’n 5 minuten op zacht vuur. Voeg ¾ van de in blokjes gesneden rode biet en de aardappelblokjes toe en schep al bakkend 10 minuten om. Giet de bouillon erbij en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Voeg dan de koolreepjes toe, de knoflook, de achtergehouden blokjes rode biet en het vlees van de schenkels. Laat de soep nog zo’n 10 minuten koken tot de laatst toegevoegde bietjes net beetgaar zijn. Breng de soep nu op smaak met azijn, gembersiroop, zout en ruim peper. Dien op met een lik zure room erop en strooi de dille erover.

Bereidingstijd

ca. 2 uur en 10 min. Kcal: ca. 257 per persoon (bij 6 personen)

Bekijk ook de paddenstoelen piroshki of een ander lekker recept.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden