Recept – magere kipballen
De gehaktbal. Je kunt er veel meer mee dan je denkt. Wat dacht je van het gebruik van kip in plaats van gehakt. Bekijk het recept van deze magere kipballen.
Voor ongeveer 20 kipballen (10 personen)
Ingrediënten:
- 1 kg gemalen kipfilet
- 2 eiwitten
- 200 gram havermout
- 2 groene paprika’s, in kleine blokjes
- 1 rode ui, fijngehakt
- 2 eetl. paprika
- 1 knoflook, fijngehakt
- 1 eetl. tijm
- 1 eetl. oregano
- zout naar smaak
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten in een grote kom, draai er 20 ballen van en leg ze in de holtes van een muffinvorm met antiaanbaklaag. Gebruik anders wat bakspray als je twijfelt of ze er goed uitkomen. Bak de ballen in een voorverwarmde oven op 175 graden gedurende 35 minuten of tot ze mooi gaar zijn. Serveer ze bij een maaltijdsalade van kortgekookte sperziebonen, kikkererwten en geroosterde tomaat.
Bereiden: circa 45 min. Circa 188 kcal p.p. (bij 10 personen: 2 balletjes p.p.)
Bekijk ook de volgende recepten: