null Beeld

Recept: Marokkaanse runderstoof met couscous

De Marokkaanse keuken zit vol verrassingen. Zoveel nieuwe smaken en nieuwe ingrediënten. Deze week dus een makkelijk recept voor de doordeweekse dagen, die is geïnspireerd op de gerechten uit de Marokkaanse keuken. Bekijk Libelle 44 voor meer recepten.

Redactie Libelle.nl

Benodigdheden:

- 400 g couscous

- 2 el olijfolie

- 400 g reepjes bio-rundvlees voor roerbakken

- 3 sjalotten, gesnipperd

- 250 g worteltjes, geschrapt en in stukjes

- 2 tl gemalen komijn

- ½ el speculaaskruiden

- Snuf cayennepeper, naar smaak

- 1 el bloem

- 500 ml rundvleesbouillon

- Klein bosje munt, gehakt

Hoe?

Maak de couscous volgens de verpakking klaar.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bestrooi het rundvlees met zout en peper. Roerbak het vlees snel, ongeveer 2 minuten tot het net gaar is. Schep de reepjes met een schuimspaan uit de pan en bewaar ze in een diep bord onder een deksel. Giet nog 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak de sjalotten met de worteltjes een minuut of 6 tot ze mooi zacht zijn. Voeg de specerijen toe en bak ze nog 1 minuut mee. Strooi de bloem erover en bak het ook een minuut mee. Giet de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Laat de saus 10 minuten op zacht vuur sudderen, zodat de saus ook wat indikt en de worteltjes beetgaar zijn. Roer de rundvleesreepjes erdoor en breng de saus op smaak met peper en zout.

Schep de couscous in 4 kommen, schep de saus erover en bestrooi met munt.

Serveer met groene sla.

Bereiden:

Circa 20 minuten. Circa 525 kcal per persoon (bij 4 pers).

Bekijk het recept voor zalm met pijnboompitten of het donker vruchtenbrood.

null Beeld

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden