Recept – merengue-amandelrol

Voor 8-10 personen

- 4 eiwitten

- 150 g lichte basterdsuiker

- 1 tl maïzena

- 1 tl witte wijnazijn

- 1 tl vanille-extract

- 75 g amandelpoeder of fijngemalen amandelen

- 50 g geschaafde amandelen

Voor de vulling:

- 200 ml slagroom

- 300 g (1 pot) lemon curd: bij de jams in de betere supermarkt of delicatessenwinkel

- 1 zakje klopvast poedersuiker

Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Klop de eiwitten in een schone, droge kom stijf. Voeg schep voor schep de suiker toe en klop steeds goed tot de volgende schep. Spatel dan met de hand voorzichtig de maïzena en de azijn door het beslag en vervolgens de gemalen amandelen. Smeer het daarna uit over de bakplaat. Bestrooi met de geschaafde amandelen. Bak 20 minuten. De merengue moet een bleke, lichtgouden kleur hebben en veerkrachtig aanvoelen. Haal ‘m uit de oven en laat op een rooster afkoelen. Klop de slagroom met de klopvast net stijf. Spatel de lemon curd door de room.

Spreid een schone theedoek uit over het aanrecht en leg de merengue met de amandelkant naar onder er voorzichtig op. Pel het bakpapier van de merengue af. Smeer het lemon curd-roommengsel er over uit en rol de merengue heel voorzichtig op. Hij kan een beetje barsten, maar dat is niet erg. Leg op een mooie schaal en bestrooi rijkelijk met poedersuiker.

Bereiden: circa 30 min. Baktijd: 20 minuten. Circa 289 kcal p.p. (bij 10 personen)

Bekijk ook het recept van banoffee tompouces of van andere lekkere recepten.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden