null Beeld

Recept – oeufs en cocotte

Heerlijke ‘oeufs en cocotte’ van Suzanne

redactie

“Mijn gouden ei-recept voor Pasen: heerlijke oeufs en cocotte. Het gerecht is makkelijk te maken, maar geeft wel dat beetje extra luxe gevoel dat past bij een heerlijk paasontbijt. Daarnaast ziet het er mooi uit.”

Nodig voor 4 personen:

* 4 ramekins (ik noem ze eigenlijk altijd ovenpotjes)

* braadslee of anders ovenschaal

* boter, om de ramekins mee in te vetten

* 4 eieren

* 125 ml crème fraîche

* neutrale olie, bijvoorbeeld zonnebloemolie

* peper en zout

* verse dille

* 4 plakjes gerookte zalm

Verwarm de oven voor op 180°C en kook water voor in de braadslee. Vet de 4 ramekins in en doe er een flinke eetlepel crème fraîche in. Breek dan een ei boven elke ramekin. Voeg een klein scheutje olie toe en maak het af met wat peper en zout.

Zet de 4 ovenschaaltjes in de braadslee of ovenschaal en giet tot aan de helft van schaaltjes gekookt water. Zo worden de ‘oeuf en cocottes’ straks lekker luchtig. Zet de schaaltjes ongeveer 15 minuten in de oven, de bovenkant mag nog een beetje zacht zijn, net zoals bij een pudding. Haal ze uit de oven en voeg dan wat verse dille en de gerookte zalm toe.

Ook lekker met groene asperges of geroosterd brood in reepjes – die noemen ze soldaatjes in Engeland.

Bereiden: circa 45 min. Circa 246 kcal p.p. (bij 8 pers)

Bekijk ook de volgende winnende gouden ei-recepten:

- Rozen-kwarktaart

- Ei-muffins

De overige recepten kun je vinden in Libelle 13

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden