null Beeld

Recept – Romige ovenrisotto

Redactie Libelle.nl

Recept Risotto uit de oven

Een heerlijk avondje is ook wel eens gewoon makkelijk en snel koken. Zeker als er nog veel te doen is die avond, dan is een gerecht uit één pan een uitkomst. Bijvoorbeeld op sinterklaasavond, maar er is in onze drukke levens wel vaker behoefte is aan zo’n makkelijk en snel recept, dat iedereen lekker vindt.
Smakelijk eten!

Benodigdheden (voor 3 personen):

- 1 kleine bloemkool, in roosjes

- 1 el olijfolie

- 2 kleine uitjes, gesnipperd

- 1 teen knoflook, in dunne reepjes

- 200 g aborio risottorijst

- 125 ml witte wijn

- 500 ml bouillon (van kip of groente)

- 200 g oude kaas, geraspt

- 2-3 sneetjes droog witbrood

Hoe?

Kook de roosjes bloemkool in 10 minuten beetgaar en giet ze af. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de olijfolie in een braadpan die ook in de oven kan. Voeg de ui toe. Bak al omscheppend een minuut of 5, voeg de knoflook toe, laat 1 minuut meebakken en voeg dan de rijst toe. Bak de rijst al omscheppend nog een minuut of 2 mee. Blus alles af met een scheut wijn en roer vervolgens de bouillon erdoor. Breng het geheel al roerend aan de kook. Roer de kaas erdoor en doe dan het deksel op de pan. Zet de pan in de oven en bak de risotto in 25 minuten gaar, of tot alle vloeistof is opgenomen.

Maal intussen het droge brood in de keukenmachine of hak het even fijn met een scherp mes.

Haal het deksel 5 minuten voortijdig van de pan in de oven (pas op: heet!) en bestrooi de risotto met het broodkruim.

Laat even mooi bruinen en dien op.

Bereiden:

30 min. Circa 466 kcal p.p. (bij 3 pers.).

Bekijk ook het recept voor Tartiflette met kabeljauw of een van de andere heerlijke recepten.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden