null Beeld

Recept – Tomatensoep met basilicum en room

Soep is gezond, slank én lekker. En je kunt er eindeloos mee variëren. Kortom: soep is super! Hier een heerlijk recept voor tomatensoep met basilicum en room.

Redactie Libelle.nl

Voor 4 personen

Benodigdheden

*2 el olijfolie

*1 ui, gesnipperd

*2 teentjes knoflook,geperst

*2 stengels bleekselderij, in stukjes

*2 blikken van 400 g tomatenblokjes

*500 ml groentebouillon

*25 g basilicum, wat overhouden als garnering

*100 ml slagroom

*zout en verse peper

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een grote pan, doe de ui, knoflook en bleekselderij erbij en roer alles met een houten lepel door elkaar. Voeg de tomaten en de bouillon toe en breng het aan de kook. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met ¾ van de basilicumblaadjes tot een gladde gebonden soep met een staafmixer. Roer er 75 ml room doorheen. Serveer de soep met het laatste beetje slagroom en de basilicumblaadjes. Lekker met een stokbroodje met kruiden-roomkaas.

Kijk voor meer lekkere recepten op Libelle Culinair.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden