Recept – witte chocolademousse met passievrucht

Benodigdheden

200 g witte chocolade, in stukjes

2 dl slagroom

2 el sinaasappellikeur (optioneel)

2 eiwitten

4 passievruchten

Laat de chocolade au bain marie smelten op zeer laag vuur. Dat kan ook in de magnetron, maar wees voorzichtig: als witte chocolade te heet wordt, gaat het kruimelen en moet je opnieuw beginnen.

Klop de slagroom stijf, roer evt. de likeur erdoor. Klop daarna de eiwitten stijf met een brandschone garde, in een brandschone kom. Laat de chocolade iets afkoelen.

Schep eerst een eetlepel slagroom door de chocolade en schep daarna de chocolade door de slagroom. Spatel dan de geklopte eiwitten door de slagroom. Door luchtig te scheppen houd je de lucht er mooi in.

Giet het mengsel in chique glazen en zet ze in de koelkast om de mousse op te laten stijven.

Lepel de inhoud van een passievrucht over elk glas mousse en serveer direct.

Bereiden: 25 min. Opstijven circa 1,5 uur. Circa 470 kcal p.p.

Lees de andere recepten in Libelle 37

Bekijk ook het recept van de citroen crème brulée en van Franse chocolademousse

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden